Yandex Metrica
SON DAKİKA
Öğrenciler İstanbulkart'ı artık bu şekilde temin edebilecek! Sadece yapmanız gereken online başvuru

Öğrenciler İstanbulkart'ı artık bu şekilde temin edebilecek! Sadece yapmanız gereken online başvuru

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin ulaşım kartlarına erişimini kolaylaştırmak için Öğrenci İstanbulkart'larında online başvuru ve adrese teslimat dönemine geçti.

Gündem

23.01.2024, 19:41

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Öğrencilerin kullandığı İstanbulkart'ta online başvuru ve adrese teslimat yapılmaya başlandığını duyurdu. 

Yapılan açıklamada öğrenci İstanbulkart başvurularının, İstanbulkart Başvuru Merkezlerine gitmeye gerek kalmadan "www.istanbulkart.istanbul" adresinden yapılabileceği belirtildi. 

ADRESE TESLİM EDİLECEK

Kart sahipleri, başvuru sürecinin tamamlamasının ardından istedikleri teslimat seçeneğiyle yeni kartlarını alabilecek. Teslimat tercihe göre kargo bedelli olarak adrese ya da ücretsiz olarak kampüse gönderilecek. Dileyen öğrenciler online başvuru ve ödeme sonrası başvuru merkezlerinden de kartlarını teslim alabilecek. 

Öğrenci İstanbulkart almak isteyenler, "www.bireysel.istanbulkart.istanbul" adresini ziyaret ederek başvuru yapıyor. Profil oluşturulduktan sonra "Kart Başvurusu" seçeneğine tıklanarak "Öğrenci" seçiliyor. Gerekli bilgiler doldurulduktan sonra teslimat tercihi yapılarak başvuru sonlandırılıyor.

Teslimatta üç farklı seçenek sunuluyor. İstanbul dışında teslimat yapılmıyor. Öğrenci İstanbulkart'a sahip olanlar ise yeni başvuruda bulunmaksızın kartlarını kullanmaya devam edecek. 

FİZİKSEL KARTI OLMAYANLAR İSTANBULKART MOBİL'İ KULLANABİLİYOR

Fiziksel kartı olmayanlar dijital kart sayesinde İstanbul içi ulaşım ödemelerini QR kodla yapabiliyor. Ancak Marmaray'da İstanbulkart Mobil kullanılamıyor.

İstanbulkart Mobil üzerinden kişiye özel tanımlanan dijital kart tüm indirim, aktarma ve mesafe bazlı ücretlendirmeleri saklı tutarak ulaşım ödemelerini gerçekleştiriyor. Dijital Öğrenci İstanbulkart üzerinden QR kodla yapılan ulaşım ödemeleri öğrenci tarifesi üzerinden hesaplanıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading