Yandex Metrica

ODTÜ’de bir grup öğrenciden LGBT bayraklarıyla Kılıçdaroğlu'na destek yürüyüşü

ODTÜ’de bir grup öğrenciden LGBT bayraklarıyla Kılıçdaroğlu'na destek yürüyüşü

ODTÜ’de bir grup öğrenci, LGBT bayraklarıyla, İsyan-Devrim-Özgürlük sloganları eşliğinde Kemal Kılıçdaroğlu’na destek yürüyüşü gerçekleştirdi.

Gündem

23.01.2024, 20:57

14 Mayıs'ta yapılan seçimlerde liderler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 50 barajını aşamayınca yarış ikinci tura kaldı.

Milyonlarca seçmen, 28 Mayıs'ta yeniden sandık başına gidecek ve ülkeyi hangi liderin yöneteceğine karar verecek.

İlk turda Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde 49,52 oy aldı. Erdoğan'ın en yakın rakibi Kılıçdaroğlu ise yüzde 44,88 oy aldı. Sinan Oğan ise yüzde 5,17 oranında oy alabildi.

Seçimin kilit ismi haline gelen ATA İttifakı lideri Sinan Oğan, ikinci tuda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı.

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ise Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verecek.

Eli kanlı terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin desteğine rağmen ilk turda büyük bir hezimet yaşayan Kılıçdaroğlu, ikinci turda daha fazla oy alabilmek için milliyetçilik rolüne büründü.

Muhalefetin daha önce yaptığı açıklamalarla özgürlük adı altında LGBT'ye destek vermesi birçok kesim tarafından tepkiyle karşılanıyor.

Bakan Yerlikaya duyurdu! Silah kaçakçıları Bakan Yerlikaya duyurdu! Silah kaçakçıları "Mercek" altında: 869 gözaltı Haberi Görüntüle

MUHALEFETE TEPKİ: BUNLAR LGBT'Cİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullanıyor;

"Bu ülkenin 85 milyonu aynı ailenin ferdidir. Bu topraklarda kurulan ülkelerin temel unsurlarından biri nedir aile... Aile bizim için kutsal. CHP LGBT'lileri besleyebilir. CHP terör örgütünün parlamentodaki uzantısı HDP ile birlikte bunlar LGBT'cidir. Bunlardan LGBT'ye aykırı bir söz duydunuz mu? İYİ Parti'den bir söz duydunuz mu? Masanın etrafında olan diğer partilerden bunu duydunuz mu?" 

Külliye'de renkli anlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de çocukları kabul etti Külliye'de renkli anlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de çocukları kabul etti Haberi Görüntüle

ODTÜ'DE LGBT BAYRAKLI DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

Yaşanan bu gelişmelerin ışığında ODTÜ’de bir grup öğrenci, LGBT bayraklarıyla, İsyan-Devrim-Özgürlük sloganları eşliğinde Kemal Kılıçdaroğlu’na destek yürüyüşü gerçekleştirdi. ODTÜ’lü öğrencilerin LGBT bayraklarıyla destek yürüyüşü sosyal medyada büyük tepki gördü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading