• G.ALTIN

    3.679,92

  • DOLAR

    37,8390

  • EURO

    40,9493

  • BIST 100

    9.044,64

  • BITCOIN

    $84.007

Öcalan ne zaman çağrıda bulunacak! DEM Partisi'nden dikkat çeken açıklama: Çanakkale ruhuna uygun olacak!

Öcalan ne zaman çağrıda bulunacak! DEM Partisi'nden dikkat çeken açıklama: Çanakkale ruhuna uygun olacak!

Türkiye 15 Şubat tarihine kilitlendi. 15 Şubat'ta Öcalan'ın 'PKK'ya silahları bırakın' çağrısı yapması beklenirken DEM Partisi'nden dikkat çeken bir açıklama geldi. 

PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın silah bırakma çağrısını 15 Şubat tarihinde yapacağı iddiası giderek güçlenirken çağrının içeriğine ilişkin en önemli bilgi bugün DEM Parti Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'dan geldi. Çanakkale'de DEM Partililerle bir araya gelen Tuncer Bakırhan, teröristbaşı Öcalan'ın mesajının Çanakkale ruhuna uygun olacağını söyledi.

DEM Parti'den dikkat çeken 'İmralı' açıklaması: Öcalan'ın çağrısında 'Çanakkale Ruhu' olacak

DEM Parti Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Çanakkale’de partisinin üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda, PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın mesajına ilişkin önemli bir açıklamada bulundu. Bakırhan, Öcalan’ın vereceği mesajların “Çanakkale ruhuna uygun” olacağını belirtti. 

Son dakika.... DEM Parti açıkladı: Öcalan ne zaman 'PKK'ya silahları bırakın' çağrısı yapacak?

"ÇANAKKALE RUHUNA UYGUN OLACAK"

Tuncer Bakırhan, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın kendisiyle görüşen iki heyete de önemli mesajlar ilettiğini ifade etti. Öcalan'ın büyük bir fırsat sunduğunu belirten Bakırhan, "Çanakkale ruhuna uygun şekilde kardeşçe, eşit haklarla bir arada yaşayalım' diyor. Buna kim karşı çıkabilir? Birlikte yaşamak, eşit olmak, insan vicdanına da inançlarımıza da en uygun olandır" dedi.

Tuncer Bakırhan kimdir? DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan kaç  yaşında, nereli? - Çorum Haber - Çorum Son Dakika Haberleri

"MESAJLAR TÜRKİYE'Yİ RAHATLATACAK"

Kamuoyunun Öcalan’ın yapacağı çağrıyı merakla beklediğinin altını çizen DEM'li Bakırhan, "Biz kendisinin yanında değiliz ancak Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun barışçıl yollarla çözülmesi adına önemli bir çağrı yapacağını biliyoruz. Bu mesajlar Türkiye’yi rahatlatacak ve 85 milyon insanın kardeşçe, eşit bir yaşam sürmesini sağlayacak. Kısacası, Sayın Öcalan’ın mesajı Çanakkale ruhuna uygun olacak. Bu mesajlar net ve açıktır" ifadelerini kullandı.

Konuşulan tarih dikkat çekti! Teröristbaşı Öcalan PKK'ya ne zaman silah bırakma çağrısı yapacak?

ÇAĞRIYI TÜRKİYE'YE GETİRİLİŞİNİN YIL DÖNÜMÜNDE YAPACAK İDDİASI 

Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü olan 15 Şubat 2025'te, İmralı'da heyet üyeleriyle birlikte bir açıklama yapması bekleniyor. Bu açıklamanın "PKK'nın lağvedilmesi, PKK'nın Türkiye'deki silahlı varlığını sonlandırması veya tamamen silah bırakması" olarak değerlendirilebilecek tarihi bir çağrı niteliği taşıyacağı aktarıldı.

DEM Parti heyeti bugün İmralı'ya gidecek - Evrensel

HÜKÜMET YAZILI AÇIKLAMA İSTİYOR

Kulislerde konuşuluna göre; Öcalan’ın beklenen açıklamayı video kaydı aracılığıyla kendi sesinden yapmak istediği, hatta yanında üst düzey bir devlet görevlisi veya hükümet yetkilisinin varlığıyla mesajını güçlendirmeyi öngördüğü öğrenildi. Ancak hem devlet yetkilileri hem de hükümet kaynaklarının video kaydına olumlu bakmadığı öğrenildi. Açıklamanın yazılı şekilde net ve açık olmasını tercih ettikleri öğrenildi.

Avatar
Zehra EVCİL