Yandex Metrica

Öcalan'a destek yürüyüşüne Altılı Masa'dan kimler katılacak? HDP Gemlik Yürüyüşü'ne bekliyor

Öcalan'a destek yürüyüşüne Altılı Masa'dan kimler katılacak? HDP Gemlik Yürüyüşü'ne bekliyor

Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması için çağrı üstüne çağrı yapan Kılıçdaroğlu ve Altılı Masa'daki ortaklarına önemli bir çağrı geldi. HDP, Öcalan'ın İmralı'dan çıkarılması talebiyle düzenleyeceği yürüyüşe herkesi davet ediyor.

Gündem

23.01.2024, 19:23

HDP 12 Haziran'da teröristbaşı Abdullah Öcalan'a destek gösterisi düzenleyecek. İlki 2005 yılında gerçekleşen ve terör örgütü PKK yandaşları tarafından 'geleneksel' hale getirilmeye çalışıyan Gemlik Yürüyüşü, teröristbaşı Öcalan'ın serbest bırakılması çağrılarına sahne oluyor. 

Bu yılki eylem çağrısını HDP Sözcüsü Ebru Günay yaptı. 23 yıldır İmralı Cezaevi'nde bulunan Öcalan'a 15 aydır 'tecrit uygulandığını' savunan Günay, PKK elebaşının serbest bırakılmasını desteklemek üzere herkesi 12 Haziran'daki eyleme katılmaya çağırdı. 

Ebru Günay

Günay, "Ölünceye kadar hapislik biçimindeki ağırlaştırılmış müebbet infaz rejimi AİHM kararları ve Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi tavsiyeleri doğrultusunda sona erdirilmelidir. İmralı Hapishanesi kapatılmalı, İmralı tecrit sistemi ortadan kaldırılmalıdır. Kürt sorununun demokratik çözümü, toplumsal ayrışma üreten her soruna eşit-ortak yaşam temelinde yaklaşılmalıdır" dedi. 

Yaptığı açıklamayla, kadınlar ve çocuklar da dahil onbinlerce insanın ölümüne sebep olanların 'hapsedilmemesi gerektiğini' savunan Günay'ın 'suç ve ceza' kavramlarından ne anladığı meçhul kaldı. 

HDP öncülüğünde tertiplenecek yürüyüşe partinin gizli ortaklarından gelecek tepki merak konusu oldu. 2023 seçimlerinde HDP tabanının desteğini kendileri için vazgeçilmez gören Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu, Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş için sık sık açıklama yapıyor. 

Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda çekişme yaşayan bu iki ismin CHP tabanını 12 Haziran'daki eyleme katılım sağlama konusunda zorlayabileceği endişesi doğdu. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading