Yandex Metrica

O doktor iftirada ısrar edince vatandaş çileden çıktı: Hâlâ kibir, hâlâ tepeden konuşmalar...

O doktor iftirada ısrar edince vatandaş çileden çıktı: Hâlâ kibir, hâlâ tepeden konuşmalar...

"Doktoru darp etti" diyerek sosyal medyada görüntü paylaşıp masum uzman çavuşun şerefiyle oynayan Dr. Özkan Yükselmiş, gerçekler ortaya çıkmasına rağmen özür dilemek bir yana 'özür dile' diyenleri de trollükle suçlayıp tazminat davasıyla tehdit ediyor.

Gündem

04.04.2024, 00:39

Muğla'da uzman çavuşun doktoru değil, doktorun uzman çavuşu darp ettiği ortaya çıkmasına rağmen müfterilerin bazı dostları yalanda ısrar etmeyi sürdürüyor. 14 Mart'ta Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana gelen olay sonrası 'doktoru darp etti' denilen Uzman Çavuş Ali Akdağlı'nın (32) masum olduğu ortaya çıkmış ve skandala orada görevli doktorlardan Tahir Tarımer'in (26) iftirası yol açmıştı. 

Masum uzman çavuşu bir maganda gibi göstererek onu hastane çalışanlarına protesto ettiren kişilerden Uzm. Dr. Özkan Yükselmiş, tüm Türkiye'de infiale yol açan o görüntüleri paylaşmış ve şu notu düşmüştü: "Muğla'da doktoru darp eden jandarma, meslektaşlarımız tarafından tedavi edildi. Taburcu edilirken de kendi meslektaşları tarafından hapse yollandı. Tabi bizim internler de güzel bir protesto hazırladı."

Bayram tatilinin acı bilançosu belli oldu! Bakan Yerlikaya rakamlarla duyurdu Bayram tatilinin acı bilançosu belli oldu! Bakan Yerlikaya rakamlarla duyurdu Haberi Görüntüle

OLAYIN ASLI ORTAYA ÇIKTI FAKAT...

Olayın aslında tam aksi yönde olduğu ortaya çıkmasına ve iftiracı doktor Tahir Tarımer açığa alınmasına rağmen Dr. Özkan Yükselmiş sosyal medya hesabında yalan söylemeye ve kendisine tepki gösterenleri tahrik etmeye devam etti. 

Muayene olmaya gelen Uzman Çavuş Ali Akdağlı'nın doktor Tahir Tarımer'i darp ettiğini ve onun boğazını sıktığını savunmaya devam eden Yükselmiş, ortaya çıkan görüntülere rağmen Türk Silahlı Kuvvetleri personelini suçlamayı sürdürdü. 

Kendisini eleştirenleri dava açmakla tehdit eden ve şimdiye dek 200 tane dosya topladığını ileri süren Yükselmiş, Twitter'da şunları yazdı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mehmet Şimşek arasında kriz mi var, neden? Açıklama geldi mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mehmet Şimşek arasında kriz mi var, neden?... Haberi Görüntüle

ELEŞTİRENLERİ 'TROLLÜKLE' SUÇLADI

"Bana gelen yorumlarda 'TSK'yı yedirmeyiz' falan diyorlar, cidden nerenizden anladınız aklım almıyor. Sözleşmeli çavuş yarın sözleşme yenilemez gider ancak hekimler her zaman yanınızda oldu, olmaya da devam eder. Koskoca TSK'yı da kimse yiyemez biz de yedirmeyiz merak etmeyin."

"Misvak, Sabah, Akit falan paylaşınca konu bambaşka bir yere gitti. Bu hekimler terörist falan demeye başladınız. İşte orada durun bir zahmet. İnsan geri zekalı olabilir. İnsan cahil olabilir. Ama bu kadar kötü niyet olmaz. O bahsettiğiniz hekim TTB üyesi bile değil sevgili troller."

"İsmini saydığım gazetelere bir şey olmaz. Sizi Telegram'da örgütleyen dernek başkanına bir şey olmaz. Hepsinin arkası sağlam. Ancak her hakaret twitinizde savcılığa gidersiniz. Mahkemelerde yalnız kalırsınız. Annenizi babanızı tedavi eden hekimlerin yüzüne nasıl bakacaksınız?"

"Son olarak Muğla Devlet Hastanesi'nin acilindeki kamerayı 3 ay geriye gidecek kadar kim inceledi ve nasıl paylaştı? Güvenlik şirketi dahil hastane yönetimi dahil hepsi hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır. Yok öyle her olaydan 30 saniye paylaşarak tüm hekimleri linç ettirmek..."

18 Nisan bugün Tokat Merkez'de okullar tatil mi? Tokat'ta ilkokul-ortaokul-lisede okul kapalı mı? Erbaa, Turhal'da okul tatil mi? 18 Nisan bugün Tokat Merkez'de okullar tatil mi? Tokat'ta ilkokul-ortaokul-lisede... Haberi Görüntüle

ÖZÜR DİLEMEK BİR YANA, YAPTIĞINDAN GURUR DUYUYOR

Her satırına kibir sinmiş bu cümlelere vatandaşların tepkisi büyük oldu. Yayınladığı görüntülerle masum bir TSK personelinin şerefiyle oynayan Yükselmiş'in özür dilemek bir yana, yaptığından gurur duyduğu anlaşılan bu tavırları sosyal medya kullanıcılarını çileden çıkardı. 

Bir vatandaş, "Bacım hadi biz tarafız, bari sizin mahallenin haberine itibar et" diyerek Yükselmiş'in okuması için Sözcü gazetesinden kupür paylaştı. Haddini bilmez doktora "Genç sen neden attığın iftira için özür dilemiyorsun?" diye soran bir vatandaş ise uzun uzun mesaj yazan Yükselmiş'in bir tek özür dilemeyi unuttuğunu dile getirdi. İşte iftiracıları savunan Dr. Özkan Yükselmiş'e tepkilerden bazıları:

"Evet görüntülerde her şey var ve hâlâ yalan söylemeye devam ediyorsunuz. Peki aynı doktorun videonun devamında diğer kadınlara hakareti ve duvarları yumruklamasına cevabınız nedir?"

"En son bir doktor 'Ukrayna'ya gidiyorum' diye tweet atmıştı. Sonrasında 'devletim beni kurtarsın, Ukrayna'nın askerleri beni koruyamıyor' diye ağlayan tweetler atıyordu."

"Sevgili Özkan hocam size akıl vermek haddimiz değil elbet. Ancak eski bir askeri hekim abiniz ve kardeşiniz olarak bu olayı uzatmanın ve ateşe benzin dökmenin kimseye bir faydası olmaz. Bu işten bu iki arkadaş yanında camialarda zarar görür ki bu hiç istemediğimiz bir durum."

"Sağlıkçılar her zaman baş üstündeler ama pandemiden sonra ne olduysa ülkenin anahtarını verip gideceğiz onu istiyorlar herhalde hasta yoksa doktor yok halk yoksa siyasetçi yok yöneten yok Demek istediğim yemek yiyen yoksa aşçının bir anlamı yok anlayana..."

"Yazdıklarınıza kendiniz inanıyor musunuz? Sözleşmeli çavuş yazarak hala küçümsemeye çalışıyor bide. Söyleyecek bişey yok çok yazık."

"Olayda bi yanlış anlaşılma varmış özür dilerim demek neden bu kadar zorunuza gidiyor? Uzman çavuş sizden daha eğitimsiz olduğu için mi? TSK da sözleşmeli çavuş diye rütbe de yoktur. Diğer meslekleri neden bu kadar küçümseme ihtiyacı duyuyor bu doktorlar?"

"Uzman Çavuşumuza iftira atan doktor açığa alınırken, hastanede olaya karışan çalışanlar ve başhekim yardımcısı hakkında da soruşturma başlatıldı. Size de olur mu ki acaba?"

"Evrağı hasta alırsa tutanak tutulur geçilir. Bunu o Dr biliyor, siz de biliyorsunuz. Fakat olayı ajite edip, bir video ile askeri personeli sosyal medyaya malzeme etmek ne kadar etik? Kaldı ki ilgili Dr hastalara ve yakınlarına karşı pek de masum değil!"

"Eğer durum mahkemelik ise ve birşey söylemek için erken ise önceki paylaşmınız niye hala yayında? İnsanın kendisini haksız görüp özür dileyecek ve geri adım atacak bir psikolojiye bir türlü bürünemeyişi de zannedersem çocukluk evresinde yaşanan bir tavmanın yansımasıdır doktor bey."

"Bu nasıl pişkinlik ya bir insanları burdan tazminatla tehdit ediyorsunuz ya. Valla bravo. Tek tek dosyalanıyormuş, e o zaman kiralık katil tutup vurdur."

"Bu ülkeye böyle doktorlar gerekmez, çok yazık. Doktorluk kutsal meslek bunun farkındayız ama  ne yazıktır ki bilerek ya da bilmeyerek yanlışı savunanlar var. Üzücü... Uzman çavuş çok bariz mağdur."

"Yani uzman çavuştan özür dilemiyorsun? Üste çıkmaya çalışıyorun oo wow!! Hedef gösterdiğin için hiç sıkıntı değil yani. İlk hareketin doktorun yaptığı belli ben hastanın tedaviyi red etme hakkı var diye biliyorum.."

"Özür dileme erdemini göstermekten ziyade her ne olursa olsun ben doktorun yanındayım mesajını vermek istemişsin. Hala diyorsun ki meslektaşımın boğazını sıkmış, biz yanlış görüntü mü izledik acaba? Haklının yanında durmak en güzeli değil mi?"

"Yanlışa yanlış demek bu kadar zor olmamalı. Her camiadan çürük elma çıkar. Ama önemli olan onu temizleyebilmektir. Körü körüne korumak değildir."

"Hala kibir hala tepeden konuşmalar yav azıcık utanın mahcup olup özür dileyince hipokrat yemininiz bozulmaz ama samimi olursunuz, bir kere deneyin çok güzel bir şey."

"Kalitesiz insanları istediğin kadar okut, bulunduğu her ortamı her makamı rezil eder."

"O tazminatları kendine sakla suçsuz bir hastayı uzman çavus olsun sivil vatandaş olsun burdan başlayarak linç edip adamın onuruyla gururuyla oynayıp rezil ettiniz. Şimdi yalanlarınız çıkınca ortaya insanları böyle susturmaya çalısıyorsunuz. İlla ki o uzman arkadaş size dava açacak..."

"Umarım bu memleketin yürekli yiğit avukatları savcıları ve vatandaşları da sizi ve sizin gibileri de savcılığa verirler ve oradan kazanılan tazminatlar şehit ailelerine dağıtılır."

"Tüm uzman ve askeri personel arkadaşlara duyurumdur; gerçekleri manipüle ederek sağlık çalışanlarını ve halkı galeyana getirmek isteyen bu kişi hakkında dava açın."
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading