Yandex Metrica
SON DAKİKA
O cümlede hedef kim? Terörü destekleyen ülkelere adrese teslim mesaj

O cümlede hedef kim? Terörü destekleyen ülkelere adrese teslim mesaj

Erdoğan başkanlığındaki MGK'da yayınlanan bildiride, PKK ve FETÖ'nün hâmisi olan ülkelere son yılların en net uyarısı yapıldı.

Gündem

23.01.2024, 17:45

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) orman yangınlarından terör örgütlerine, Kıbrıs meselesinden Ermenistan cephesindeki gelişmelere kadar pek çok konu derinlemesine masaya yatırıldı. Zirve sonrası yayınlanan bildiride son yılların en dikkat çekici mesajları yer aldı.

Başta PKK ve FETÖ olmak üzere terör örgütlerini destekleyen ve terörizmi bir dış politika aracı olarak kullanan ülkelerin açık biçimde uyarıldığı bildiride öyle ifadeler vardı ki, o birkaç cümle önümüzdeki günlerde dış politikada yeni sarsıntılara yol açacak gibi görünüyor. İşte MGK bildirisinin adrese teslim o paragrafı:

"Türkiye'nin bütün iyi niyetli uyarılarına rağmen uluslararası hukukun hilafına, PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütünü himaye ederek, insanlığa karşı suç teşkil eden eylemleri ile bölgemizdeki barış ve istikrarı hedef alan saldırılarını sürdürmeye teşvik eden ülkeler şiddetle kınanmıştır. Terörizmi bir dış politika aracı olarak kullanan ve terör örgütleri ile gayrimeşru ilişkiler tesis eden devletlere, bu tutumlarının kendi topraklarında da yıkıcı neticeler ortaya çıkarmasının kaçınılmaz olduğu hususu hatırlatılmıştır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teröre destek veren ülkeleri geçmişte "Bu eylemler gün gelir, bumerang gibi sizi vurur" mesajıyla sık sık uyardığı biliniyor. Ancak son Milli Güvenlik Kurulu bildirisinde, PKK ve FETÖ'yü himaye eden ülkelerin, yaptıklarının bedelini kendi topraklarında mutlaka ödeyeceği vurgusunun yapılması, bugüne dek her şeye rağmen diplomasiye öncelik veren Ankara'nın yeni bir safhaya geçme kararı aldığını gösteriyor.

Kullanılan ifadeler ayrıca, son orman yangınları sırasında yürütülen kirli kampanyanın sahiplerine yönelik de üstü kapalı uyarılar taşıyor. Yangınların Türkiye'yi sarması için bazı ülkeler tarafından PKK'ya sabotaj emri iletildiği, sonrasında oluşan 'kontrollü kaos'ta ise Fetullahçı teröristlerin devreye sokulduğu iddiaları anlaşılan o ki MGK'da ciddi şekilde masaya yatırılmış.

Terörü bir dış politika aracı olarak kullanan ülkelere bu eylemlerinin ne şekilde ödetileceği merak konusu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading