Yandex Metrica

O binaların sırrı ne? TOKİ Başkanı Bulut kriterleri açıkladı

O binaların sırrı ne? TOKİ Başkanı Bulut kriterleri açıkladı

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yeni yerleşim yerleri için belirlenen alandaki zemin etüt çalışmaları hakkında konuşan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, "Zemin, fay hattına uzaklık ve kat yüksekliği en önemli 3 kriterimiz" dedi.

Gündem

23.01.2024, 22:19

Bulut, deprem bölgelerinde binlerce bina yıkılırken ayakta kalan TOKİ binalarına ilişkin, "Zemin, fay hattına uzaklık ve kat yüksekliği en önemli 3 kriterimiz" açıklamasında buludu.

TOKİ Başkanı Bulut, "Depremlerde bizleri en çok olumsuz etkileyen hususlardan en başta fay hattı ve fay hattının sakınım bandı. Biz zaten 50-100 metreye kadar izin verilse dahi teknik açısından, bugün başladığımız bütün konutlarda en az 500 metre fay hattından uzak kalmak suretiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.

Uzman isimden yüreklere su serpen açıklama: Ankara, İstanbul, İzmir’de uzun süre deprem yok Uzman isimden yüreklere su serpen açıklama: Ankara, İstanbul, İzmir’de uzun... Haberi Görüntüle

YER ALTI SU SEVİYESİ

Bulut, şöyle devam etti:

"İkincisi, zemin yapısıyla alakalı. Zeminin hem taşıma gücü açısından sıvılaşma da dahil olmak üzere yer altı su seviyesinin yüksek olduğu yerlerden kaçmak suretiyle daha çok zemini sağlam olan kayalık ya da kireç taşı olan bölgelerde uygulamalarımızı yapıyoruz.

Bir kaçındığımız konu da yüksek yapılaşma. Zaten son 250 bin konutta zemin artı 3, zemin artı 4, zemin artı 5 yapılaşmalar yaptık. Dolayısıyla 3 tane bu depremde öne çıkan faktör vardı. Zemin, fay hattına uzaklık ve kat yüksekliği.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading