Yandex Metrica

Nusaybin tüneline SİHA bombası: PKK/YPG'li 4 terörist daha helak oldu

Nusaybin tüneline SİHA bombası: PKK/YPG'li 4 terörist daha helak oldu

23 Temmuz'da PKK/YPG'li 3 kadını vurup Amerikan ordusuna taziye yayınlatan SİHA'lar, Kamışlı'da teröristlere göz açtırmıyor. 6 Ağustos'ta PKK'lıları taşıyan aracın yol ortasında vurulmasının ardından bugün de Nusaybin sınırına yakın bir tünelin girişinde 4 terörist imha edildi.

Gündem

23.01.2024, 19:39

Terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'deki merkezi konumundaki Kamışlı, son 3 günde SİHA'lar tarafından iki kez vuruldu. Topçu ve obüslerin sürekli dövdüğü bölgede teröristler rahat hareket edemiyor. Rejim unsurlarının, Rus ordusunun, aynı zamanda Amerikan üssünün de bulunduğu bölge tıpkı Tel Rıfat'ta olduğu gibi Türkiye'ye karşı oluşturulmuş koalisyona ev sahipliği yapıyor.

6 Ağustos'ta teröristleri taşıyan bir aracın sokak ortasında vurulmasından sonra bugün de Nusaybin sınırına yakın konumda bulunan bir tünel SİHA'lar tarafından hedef alındı. Tünel girişinde patlatılan mühimmatın 4 teröristi öldürdüğü belirtiliyor. 

Sözkonusu bölgeden Kızıltepe'deki üs noktasına yönelik taciz atışları olmuş, buna derhal cevap veren Mehmetçiğin obüs atışlarıyla birlikte 7 terörist etkisiz hale getirilmişti. Aynı saatlerde Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı harekât bölgesine sızma girişiminde bulunan 7 teröristin imha edildiğini bildirdi. 

Numan Kurtulmuş'tan Yeni Anayasa mesajı: Gelecek hafta siyasi partilerle görüşmeler başlanacak Numan Kurtulmuş'tan Yeni Anayasa mesajı: Gelecek hafta siyasi partilerle görüşmeler... Haberi Görüntüle

KAMIŞLI HER GÜN VURULUYOR

6 Ağustos'ta Kamışlı merkezinde teröristleri taşıdığı belirtilen bir araç bu hale geldi. 

SİHA'ların bugün vurduğu Kamışlı'da 23 Temmuz'da bir operasyon daha yapılmış ve 2'si elebaşı pozisyonda olmak üzere 3 PKK/YPG'li kadın imha edilmişti. Operasyonun ardından Amerikan Merkez Komutanlığı (CENTCOM), araç içerisinde öldürülen teröristlerden Jiyan Tolhildan kod adlı Selva Yusuf için taziye mesajı yayınlamıştı. 

YPG'li 3 kadını taşıyan araç 23 Temmuz'da imha edilmişti.

Sınır hattında bulunan topçu birlikleri Halep yakınındaki Tel Rıfat'tan Kamışlı'ya dek geniş bir coğrafyada terör örgütüne ait hedefleri vurmaya devam ediyor.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Suriye'de terör örgütünün yuvalandığı son bölgeleri de temizleyerek, bu güvenlik kuşağının halkalarını inşallah yakında birleştireceğiz" açıklamasının ardından bugün Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan operasyon açıklaması geldi. Akar, "Harekât için son halka kaldı. Yaptığımız operasyonların hiçbiri işgal harekâtı değildir. Teröristler neredeyse hedef orasıdır" diye konuştu. 

Son dakika: PKK'nın Son dakika: PKK'nın "Paris kuzey gençlik kolu sorumlusu" yakalandı Haberi Görüntüle

SURİYE MİLLİ ORDUSU'NUN TERÖRİST AVI

Türk Silahlı Kuvvetleri, yeni harekât için hazırlıklarını tamamlarken Suriyeli muhalifler ise PKK/YPG ile çatışmayı sürdürüyor. Fırat Kalkanı bölgesinde ABD destekli teröristlerin elindeki Münbiç'e bakan temas hattında Suriyeli muhalifler çok sayıda PKK/YPG'liyi hem piyade tüfekleriyle hem de güdümlü tanksavar roketleriyle hedef aldı. Cephe hattında yaşananlar görüntülere yansıdı. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading