Yandex Metrica

Nuri Gökhan Bozkır'a 'Örtülü bir görev var, hedef Hablemitoğlu' diyen Levent Göktaş kayıplara karıştı!

Nuri Gökhan Bozkır'a 'Örtülü bir görev var, hedef Hablemitoğlu' diyen Levent Göktaş kayıplara karıştı!

Necip Hablemitoğlu cinayeti soruşturması emekli Albay Levent Göktaş'a uzandı. Haklarında gözaltı kararı bulunan Göktaş ile Tan Dervişoğlu adreslerinde bulunamadı. İki ismin yurtdışına firar ettiği sanılıyor.

Gündem

27.03.2024, 10:55

Necip Hablemitoğlu cinayeti soruşturmasında Nuri Gökhan Bozkır'ın ifadeleri sonrası savcılık 9 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi. Zanlılardan 7'si yakalanırken 2 kritik ismin yurtdışına firar ettiği belirtiliyor. Bu isimler Muharebe Arama Kurtarma (MAK) eski alay komutanı emekli Albay Mustafa Levent Göktaş ile emekli Albay Tan Dervişoğlu. 

Şüphelilerden eski Özel Kuvvetler istihbarat müdürü emekli binbaşı Fikret Emek, emekli yüzbaşı Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, emekli astsubay Kamil Metin, Bülent Kutsal, Altan Bora, Memiş Aytekin ve Osman Tuncer ise Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Emekli Albay Levent Göktaş

Firari zanlıların durumuna ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Avukat Vural Ergül, "Hablemitoğlu soruşturması dosyası şüphelileri olarak haklarında gözaltı kararı verilen 9 kişiden, Tan Dervişoğlu ile Levent Göktaş'ın yurtdışına çıktıkları kesinliğe kavuştu" diye yazdı. 

Her yerde kamera ve böcek var demişti! Afyon'u kazanan CHP'li  Köksal'a AK Parti'den tepki: Şikayet et! Her yerde kamera ve böcek var demişti! Afyon'u kazanan CHP'li... Haberi Görüntüle

ADRESİNDE BULUNMAMASINA ŞAŞIRMADIM

Şengül Hablemitoğlu

Halk TV'ye konuşan Necip Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu ise Göktaş'ın adresinde bulunmamasına şaşırmadığını belirterek iddianameyi görmeden konuşmama kararı aldıklarını bildirdi. Hablemitoğlu, "Levent Göktaş'ın adreslerinde bulunmamasına şaşırmadım. Soruşturma savcısı gayet akıllı biri. Birtakım örüntüleri fark etti ki böyle bir gözaltı kararı verdi. Bu cinayet bir araya gelemeyecek tarafların işbirliğiyle yapıldı. Ayrıca iddianameyi görmeden konuşmama kararı aldık. Çünkü çok girift bir konu ama aynı zamanda çok açık bir durum var ortada" diye konuştu. 

23 Nisan Üsküdar Ceza konseri saat kaçta başlayacak? Üsküdar Çocuk Bayramı Ceza konseri nerede yapılacak? 23 Nisan Üsküdar Ceza konseri saat kaçta başlayacak? Üsküdar Çocuk... Haberi Görüntüle

NURİ GÖKHAN BOZKIR'IN AĞABEYİ GİBİ...

Levent Göktaş

Eski Özel Kuvvetler mensubu emekli Albay Levent Göktaş, FETÖ'nün Ergenekon kumpası sürecinde 5 yıl tutuklu kalmıştı. Göktaş'ın, Hablemitoğlu cinayetinin baş şüphelisi Nuri Gökhan Bozkır'la ağabey-kardeş gibi yakın ilişkide olduğu belirtiliyor. 

Yazıları, konuşmaları, kitaplarında Fetullah Gülen ve örgütünün hedeflerinden bahsederek Türkiye'yi bu örgüte karşı uyaran Necip Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002 günü suikaste kurban gitmişti. Cinayetin baş şüphelisi olan eski özel kuvvetler mensubu Nuri Gökhan Bozkır ise ikamet ettiği Ukrayna'da MİT mensuplarınca yakalanarak 27 Ocak'ta Türkiye'ye getirilmişti.

Nuri Gökhan Bozkır

Bayramda HGS ücretsiz mi? HGS geçişleri ücretli mi? 2024 HGS geçiş ücretleri kaç TL? Bayramda HGS ücretsiz mi? HGS geçişleri ücretli mi? 2024 HGS... Haberi Görüntüle

İFADESİNDEKİ 'ÜST DÜZEY RÜTBELİ' 

Cinayet öncesi ve sonrasına ilişkin önemli bilgiler veren Bozkır, "Suikastı kendim gerçekleştirmedim ancak tetikçiyi olay yerine götürdüm ve cinayet sonrasında da arabayla alıp evine bıraktım" demişti.

2002 yılı kasım ayında 'üst rütbeli birinin' kendisini çağırdığını, "Örtülü bir görev var. Hedef Hablemitoğlu" dediğini anlatan Bozkır, "Bu isim benden Portakal Çiçeği Sokağı'nda keşif yapmamı ve üst düzey başka bir isimle koordinasyon halinde olmamı istedi. Bana görevde kullanmam için de operasyonel hat verildi. Ama Hablemitoğlu'nun öldürüleceğini bilmiyordum" şeklinde ifade vermişti. 

Bozkır'ın ifadesinde bahsettiği 'üst düzey rütbeli' ismin Levent Göktaş olduğu ortaya çıktı. Emekli olduktan sonra avukatlık yapmaya başlayan Levent Göktaş'ın, işadamı İnan Kıraç adına Karsan'ın yüzde 28'lik hissesini şu an firari durumdaki Sezgin Baran Korkmaz'dan devraldığı iddia edilmişti. İnan Kıraç'ın iş takipçiliğini yapan Göktaş, Vural Ergül'ün iddiasına göre, Sezgin Baran Korkmaz'la davalık olan müvekkilini avukat olarak temsil etmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading