Yandex Metrica

Nur topu gibi bir Soros'umuz daha oldu: Reform Enstitüsü'nden Altılı İttifak'a Macar dersleri

Nur topu gibi bir Soros'umuz daha oldu: Reform Enstitüsü'nden Altılı İttifak'a Macar dersleri

Osman Kavala hapiste ama George Soros boş durmuyor. Emekli CIA görevlisinin Türkiye'de fonladığı son kurum Reform Enstitüsü oldu. 10 günde bir rapor yayınlayan Enstitü, 'toplumsal cinsiyet' ve 'Türkiye büyürken küçüldü' gibi Soros anayasasının kalıplarına harfiyen uyuyor. Fondaş medyanın haber desteği verdiği kurum son yayınladığı raporla Macaristan'ı hatırlatarak Türkiye'de Altılı İttifak'ı uyarmayı ihmal etmiyor.

Gündem

20.02.2024, 23:35

İlk başta internet alan adı için adres aramaya girişiyorlar. İçinde 'barış', 'özgürlük', 'reform', 'demokrasi', 'kültür' ifadelerinden birinin geçtiği domainlerden en fiyakalı olanında karar kılarak içerik ekibini oluşturuyorlar. Sonra bu amaca uygun şekilde 'entelektüel' bir web sitesi şablonu seçiyorlar. Stok fotoğrafların yoğun olarak kullanıldığı template'i hangi iddialı cümlelerle doldurabileceklerini uzun uzun tartışıyorlar. Fazla 'keskin' gözükmeden, çok da göze batmadan toplum mühendisliğinin nasıl yapılacağını ele alıyorlar. 

Ve başlıyorlar yazmaya: Demokratik bir devlet, müreffeh, özgüvenli bir toplum hedefi... Adalet, demokrasi, refah... Tahribatın onarılması... Yurttaşlar için ortak bir demokratik gelecek inşası... Demokrasiyi kurumsallaştıracak reformlar... Eşit yurttaşlık anlayışını merkeze alacak dönüşümler... 

Böylece, klasik bir George Soros projesi daha devreye giriyor. Yayın hayatına yeni başlayan Reform Enstitüsü adlı yapı, 'Kızıl Soros' Osman Kavala'nın yokluğunda meydana hızlı bir dalış yapmış görünüyor. 

İsfahan İran'ın başkenti mi? İsfahan nerede, yüz ölçümü, nüfusu ne kadar? İsfahan İran'ın başkenti mi? İsfahan nerede, yüz ölçümü, nüfusu ne... Haberi Görüntüle

CIA İZLERİNİ O KAVRAMLARDAN TANIYABİLİRSİNİZ

Kurumun ilk 'iş'i eğitim konusunda olmuş. 'Nitelikli, Eşit ve Adil Bir Eğitim Sistemi' başlığıyla hazırlanan 126 sayfalık raporda bol bol Türkiye-Avrupa karşılaştırması yapılıyor. Okullarda 'cinsiyet eşitsizliği' sorunu bulunduğunu iddia eden Reform Enstitüsü, buna kanıt olarak da ilkokullarda 100 erkek öğrenciye karşılık 96 kız öğrencinin bulunmasını gösteriyor. 

Uzun uzun yöresel istatistiklerden bahsettikten sonra Soros personeli ağzındaki baklayı çıkarıveriyor: "Toplumsal cinsiyetle ilgili çalışmalarda son yıllarda bir artış olduğu gözleniyor."

Yaradılıştan gelen cinsiyete karşı türetilmiş 'toplumsal cinsiyet' kavramı, CIA bağlantılı Soros kurumlarının 'Amentü'sü niteliğinde. Bu yüzden hemen her raporda sıkça karşımıza çıkıyor. 

'Herkes için adil bir eğitim sisteminden' bahseden rapor, erkek cinsiyetini dışlayarak feministlere göz kırpıyor. Soros personeli rapora aynen şu cümleyi yazmış: Kadınlar eğitimdeki eşitsizliklere rağmen erkeklerden daha başarılı performans gösteriyor. Ancak bu durum istihdam oranlarına yansımıyor. 

Soros ekibi, tahmin edileceği üzere ders kitaplarını da 'dışlayıcı' ve 'cinsiyetçi' buluyor. Kitaplarda Türk üst kimliğinden bahsedilmesi eleştiriliyor. Rapor Kürt, Arap, Roman gibi topluluklardan bahsedilmediğini, hatta Kürt ve Çerkes kelimelerinin olumsuz bağlamda ele alındığını iddia ediyor. 

Baykar'a 'İsrail'e jet yakıtı satmışlar' iftirası atmıştı! İBB provokatörüne CHP para yağdırmış! Baykar'a 'İsrail'e jet yakıtı satmışlar' iftirası atmıştı! İBB provokatörüne CHP... Haberi Görüntüle

'BÜYÜDÜ AMA GERİLEDİ, DÜNYADA KONUMU ZAYIFLADI'

Yaklaşık 10 günde bir rapor yayınlayacağının işaretini veren Soros destekli Reform Enstitüsü'nün ikinci yayınında konu 'ekonomi' olmuş. 'Türkiye Ekonomisinin Büyüyen Lakin Kalkındırmayan Serüveni' isimli çalışma, ekonomi büyürken halkın daha da fakirleştiğini iddia eden ekonomistlerin bakış açısını yansıtıyor. 

Türkiye'deki ekonomik büyümenin uluslararası konumunu güçlendirmediğini savunan Soros personeli, ülkenin sürekli gerilediğini ve dünyadaki konumunun zayıfladığını ileri sürüyor. 9 sayfalık kısa raporda yine Türkiye'ye ilişkin hiçbir olumlu gelişmeye yer verilmemiş. 

Resmi Gazete'de yayımlandı: İliç için Meclis Araştırması Komisyonu üyeleri belli oldu Resmi Gazete'de yayımlandı: İliç için Meclis Araştırması Komisyonu üyeleri belli... Haberi Görüntüle

MACARİSTAN'I GÖRÜNCE YUVARLAK MASA TOPLANTISI YAPMIŞLAR

Reform Enstitüsü 3. raporunda ise Macaristan örneğinden hareketle Türkiye'deki muhalefete yol haritası çizmeye çalışıyor. Kendisine karşı 6 partinin ittifakına rağmen Viktor Orban'ın seçimleri ezici biçimde kazanması belli ki Reform Enstitüsü ekibini de şok etmiş. Soros kurumu bu nedenle Altılı İttifak masasını bir raporla uyarma ihtiyacı duyuyor: Aynısı sizin de başınıza gelebilir!

"Macaristan'da Muhalefetin Birliği Tecrübesi: İyi Siyaset-Kötü Rekabet" başlığını taşıyan rapor birkaç gündür pek dikkat çekmediğinden olsa gerek, Reform Enstitüsü'nün imdadına 'kardeş kuruluş' Serbestiyet yetişti. ABD ve Avrupa ülkelerinden düzenli maaş alanların 7 gün 24 saat Batı güzellemesiyle mesai harcadığı fondaş medyada Alper Görmüş yönetimindeki Serbestiyet, Soros destekli raporu habere dönüştürüp kamuoyunun dikkatine sundu. 

Raporda geçen şu ifadeler Macar muhalefetinde yaşanan hezimetin Reform Enstitüsü'nde nasıl yankı bulduğunu özetler nitelikte: 

"Reform Enstitüsü olarak Macaristan seçimlerinde muhalefetin yaşadığı ağır yenilgi tecrübesine mercek tutmak ve Türkiye açısından öğretici değerlendirmeleri tespit etmek üzere bir yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirdik. Bu çalışma yuvarlak masa tartışmasında uzmanlar tarafından dile getirilen değerlendirmelerin bir özetini içermektedir."

Yargıtay 17'inci turda da başkanını seçemedi: Oylamaya yeni turla devam edilecek Yargıtay 17'inci turda da başkanını seçemedi: Oylamaya yeni turla devam... Haberi Görüntüle

ALTILI İTTİFAK'A SOROS PERSONELİNDEN ÖNERİLER

Macaristan seçimleri sonrası Türkiye'deki Altılı İttifak, "6 rakamından başka benzerlik yok" demişti ama Soros'un düşünce kurumu öyle düşünmüyor. Reform Enstitüsü'ne göre cumhurbaşkanlığı seçiminde sembolik bir adayla yarışmak yeterli değil, aynı zamanda rekabet gücü yüksek, popüler bir aday çıkarmak gerekiyor. Ayrıca muhalefetin aday tespitinden önce, ülkeyi yönetebileceğini ve ülkenin temel sorunlarını çözebileceğini kanıtlaması isteniyor. 

Türkiye'de seçmenin ekonomik sorunlara ilişkin soyut çözümler yerine somut çözüm önerileri beklediği vurgulanıyor. Rapora göre Macaristan'da muhalefetin seçim kaybetmesine yol açan en önemli etkenler 'yanlış aday seçimi', 'kötü bir seçim propagandası' ve 'partilerin ekonomik sorunlardan çok rejim değişikliğine odaklanması' şeklinde sıralanıyor. Bu durumda Altılı İttifak masasının Soros'a bağlı Reform Enstitüsü'nün mesajlarını dikkate alacağına kesin gözüyle bakılıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading