Yandex Metrica

Numan Kurtulmuş'tan başörtüsü referandumuna ilişkin açıklama! 'Referanduma gitmeden parlamentoda çözülür'

Numan Kurtulmuş'tan başörtüsü referandumuna ilişkin açıklama! 'Referanduma gitmeden parlamentoda çözülür'

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş katıldığı canlı yayında, başörtüsü için referandum ve seçimin aynı anda olacağı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, 'İnşallah referanduma gitmeden parlamentoda çözülür. Seçim takvimi başkadır, bu referandum takvimi başka olarak ele alınmalıdır.' sözlerine yer verdi.

Gündem

23.01.2024, 22:14

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AHaber'in canlı yayınına katıldı. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, referanduma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

23 Nisan 2024 toplu taşımalar ücretsiz mi? İBB Çocuk Bayramı'nda otobüs, metro, metrobüs, Marmaray bedava mı olacak? 23 Nisan 2024 toplu taşımalar ücretsiz mi? İBB Çocuk Bayramı'nda... Haberi Görüntüle

'BU TÜRKİYE'NİN BÜTÜNLÜĞÜNE YÖNELİK BİR SALDIRIDIR'

İlk olarak TTB Başkanı'nın gözaltına alınması hakkında değerlendirmede bulunan Kurtulmuş şu ifadelere yer verdi: 

Türkiye'de insanların siyasi görüşleri farklı olabilir ama sonuçta ortak değerlerimiz var. Bunlardan bir tanesi TSK. TSK'dan başka partilerin silahlı kuvveti yok. Dolayısıyla hepimizin Türkiye'nin birliğini koruyacak göz bebeğimiz gibi korumamız gereken bir TSK söz konusu. Hele hele bu ortamda bu coğrafyada Türkiye'nin güçlü olarak ayakta istenmediğini bir bölgede güçlü bir ordumuz olmalı ve bunun yıpratılmaması gerekir. Bu iftirayı Türkiye düşmanları yapsa dikkat almaz geçersiniz ama sonuçta Türkiye önemli bir meslek kuruluşunun başkanı olan böylesine bir iftiranın tarafı olması TSK'yı yıpratmaya kalkması asla kabul edilemez. Bu makul değil yasa dışı bir tavır değil aynı zamanda Türkiye'nin bütünlüğüne karşı saldırıdır. TSK'yı bu iftiralarla yıpratmak kime hizmet edecektir. Kabul edilemez zaten soruşturmalar başlamış durumda. Bunlardan sonra nihai bir karar verilecektir. Burada CHP yeri geldiği zaman Cumhuriyetin sahibi olduğu iddia içerisine giriyor. Nasıl olurda Türkiye'nin ortak değeri olan TSK'yı yıpratacak bu kampanyaya CHP'li vekiller destek verir. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Bu yıpratma kampanyası belli mağfiller tarafından ortaya çıkan gündeme getirildiği aşikardır.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Hikmet Aslan son yolculuğuna uğurlandı Şehit Piyade Uzman Çavuş Hikmet Aslan son yolculuğuna uğurlandı Haberi Görüntüle

'AMACIMIZ BU YASAĞIN TAMAMEN GÜNDEMDEN KALKMASI'

Başörtüsü için yapılacak olan referanduma ilişkin değerlendirmede bulunan Kurtulmuş şöyle konuştu: 

Samimiyseniz bir Anayasa yapalım. Meclis'e gelsin. Burada bütün partiler bir samimiyet sınavından geçecek. Binlerce insanın hayatını mahvetmiş bir zulümden bahsediyoruz. Bu anlamda diğer partilerle bir mütabakat arayışında olmak doğru olur. Amacımız bu yasağın tamamıyla gündemden kalkması.

Ankara'da Afrika zirvesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan görüşmesi Ankara'da Afrika zirvesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan... Haberi Görüntüle

'REFERANDUMA GİTMEDEN PARLAMENTODA ÇÖZÜLÜR'

Referandumla seçimin aynı zamana denk geleceğine dair iddialar hakkında konuşan Kurtulmuş, 'İnşallah referanduma gitmeden parlamentoda çözülür. Seçim takvimi başkadır, bu referandum takvimi başka olarak ele alınmalıdır.' sözlerine yer verdi. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading