Yandex Metrica

Normal bir ülkede yer yerinden oynar ama CHP'de yaprak kımıldamıyor: İşte Kılıçdaroğlu'nun duymamış gibi yaptığı 5 soru

Normal bir ülkede yer yerinden oynar ama CHP'de yaprak kımıldamıyor: İşte Kılıçdaroğlu'nun duymamış gibi yaptığı 5 soru

İçişleri Bakanı Soylu öyle iddialar dile getirdi ki, normal şartlarda 'iftiraya uğradığını düşünen' ana muhalefetin ortalığı ayağa kaldırması gerekiyordu. Ancak hiçbir şey olmadı. CHP ve Kılıçdaroğlu, skandal soruları sessizlikle geçiştirip şok iddiaları unutturmaya çalıştı.

Gündem

23.01.2024, 19:10

Normal bir ülkede ana muhalefet partisini çılgına çevirecek iddialar ortada dolaşıyor ama Türkiye'de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan çıt ses çıkmıyor. Üstelik sözkonusu suçlamalar bizzat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan gelmesine rağmen... Soylu'nun dile getirdiği sorular eğer 'iftira' ise parti yönetiminin ortalığı ayağa kaldırması gerekiyor ancak alt düzeydeki bazı CHP'lilerin cılız tepkileri dışında ana muhalefet partisinden ses seda çıkmıyor. 

21 saat mahsur kaldı! Teleferik kazasından kurtuldu: Helikopterden iner inmez yeri öptü 21 saat mahsur kaldı! Teleferik kazasından kurtuldu: Helikopterden iner inmez... Haberi Görüntüle

VARAN 1: MUTABAKAT METNİ YABANCI ELÇİNİN ONAYINA SUNULDU

CHP, İYİ Parti, Saadet, Demokrat, Deva ve Gelecek Partilerinin oluşturduğu Altılı İttifak tarafından 28 Şubat'ta açıklanan Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni bir Avrupa ülkesi büyükelçisine düzeltme ve onay için gönderildi. Büyükelçinin onayı sonrası 46 sayfalık bildiri kamuoyuna açıklandı. 

Sözkonusu iddia İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından ardı ardına dile getirilmesine rağmen CHP'den ve Kılıçdaroğlu'ndan ses çıkmadı. CHP'nin Altılı İttifak masasındaki ortaklarından da bu bilgiyi sorguladıklarını gösteren herhangi bir haber gelmedi. Yani masadaki partilerin hepsi de, 'emekli bir büyükelçinin bir Avrupa ülkesinin elçisine onaylaması için bildiri götürdüğü' iddiasını sükutla ikrar etti. 

Cehennem filmi oyuncuları kim, nerede çekildi? Cehennem filmi konusu ne, neyi anlatıyor? Cehennem filmi oyuncuları kim, nerede çekildi? Cehennem filmi konusu ne,... Haberi Görüntüle

VARAN 2: KILIÇDAROĞLU 15 TEMMUZ ÖNCESİ FETULLAH GÜLEN'DEN TALİMAT ALDI

İçişleri Bakanı Soylu'nun dile getirdiği bir başka çarpıcı iddia Kemal Kılıçdaroğlu-Fetullah Gülen bağlantısı oldu. Buna göre FETÖ elebaşı Gülen, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi Kılıçdaroğlu ile diş doktorunun muayenehanesinde irtibat kurdu. Ardından Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'ndeki telefondan Pensilvanya ile bir kez daha görüştü. 

Devlet kurumlarından ihraç edilmiş FETÖ'cüleri, işbaşına geldiği takdirde yeniden kamuya sokacağını taahhüt eden Kılıçdaroğlu'nun Fetullah Gülen'den talimat aldığı iddiası karşısında sessiz kalması kimseyi şaşırtmadı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan  ve Irak Başbakanı'ndan ortak basın toplantısı! PKK mesajı dikkat çekti: Varlığı sonlanacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Irak Başbakanı'ndan ortak basın toplantısı! PKK mesajı... Haberi Görüntüle

VARAN 3: FETÖ'NÜN DARBE GİRİŞİMİNE İSİM ÖNERDİ

15 Temmuz 2016 öncesi Pensilvanya ile sık sık irtibat kurduğu iddia edilen CHP Genel Başkanı'nın, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e darbe girişimine isim önerisinde bulunduğu belirtiliyor. Bu sarsıcı bilgi de yine İçişleri Bakanı Soylu tarafından kamuoyuna duyuruldu. CHP'nin açıkça FETÖ hamiliği yaptığını dile getiren Soylu, "Darbe girişimine isim önerisinde bulundu" dediği Kılıçdaroğlu'nun bulduğu slogan hakkında ayrıntıya girmedi. 

Bu iddia FETÖ'cü hainlerin kurduğu yasadışı Yurtta Sulh Konseyi'ni akıllara getirdi. Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'ye 15 Temmuz için 'yurtta sulh' parolasının kullanılması önerisinde bulunup bulunmadığı henüz bilinmiyor. 15 Temmuz gecesi darbecilerin kontrolündeki tankların arasından serbestçe geçip giden Kılıçdaroğlu bu konuda da suskun kaldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Seçimlerin ilk kazananı sandıktır' Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Seçimlerin ilk kazananı sandıktır' Haberi Görüntüle

VARAN 4: HRANT DİNK'İN KATİLLERİNİ NEDEN AKLAMAYA ÇALIŞTI

2007 yılında uğradığı suikast sonucu öldürülen gazeteci Hrant Dink hakkında kesinleşmiş bir soruşturma bulunuyor. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, 14 Temmuz 2021 tarihinde açıkladığı kararında Dink'in öldürülmesine giden süreci başından sonuna dek FETÖ tarafından yönetilip yönlendirildiğini belirtmişti. Mahkemenin bu hükmüne rağmen CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'gerçek katillerin henüz bulunamadığını' belirterek cinayette FETÖ izini silmeye çalışıyor. 

Kılıçdaroğlu'na Dink suikastine ilişkin dosyanın ayrıntılarını hatırlatan İçişleri Bakanı Soylu, CHP'lilerden yine bir cevap alamadı. 

Erdoğan'dan 1915 mesajı: Tarihte yaşananlar vicdan rehberliğinde ele alınmalı! Erdoğan'dan 1915 mesajı: Tarihte yaşananlar vicdan rehberliğinde ele alınmalı! Haberi Görüntüle

VARAN 5: CENTCOM'A, PKK/YPG'YE VE O ZİYARETE SESSİZ KALDI

Joe Biden tarafından ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığına (CENTCOM) atanan Michael Erik Kurilla, ayağının tozuyla Suriye'deki PKK/YPG elebaşı Ferhat Abdi Şahin'in yanına koştu. Kurilla böylece, Türkiye'yi güneyden kuşatmaya çalışanların aparatı olan teröristlere bundan böyle kendisinin komuta edeceğini ilan etmiş oldu. YPG'yi tehdit olarak görmediği yönünde geçmişte açıklamaları bulunan Kılıçdaroğlu, CENTCOM Komutanının skandal ziyaretine de sessiz kaldı. İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye'nin ana muhalefet partisini bu konuda tepki koymaya çağırmasına rağmen bu çağrı derin bir boşlukta kaybolup gitti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading