Yandex Metrica
SON DAKİKA
Nimetullah Hoca Hakk'a yürüdü

Nimetullah Hoca Hakk'a yürüdü

Dünyanın dört bir yanında hiçbir karşılık beklemeden irşad faaliyetleri yürüten Nimetullah Hoca, tedavi gördüğü hastanede 90 yaşında vefat etti. Tüm ömrünü İslâm’ı tebliğ etmek için ülke ülke gezerek geçiren Nimetullah Hocanın tebliğleri neticesinde Avrupa ve Japonya'daki binlerce insan İslam'la şereflenmişti.

Gündem

23.01.2024, 17:44

Japonya başta olmak üzere dünyanın farklı köşelerinde herhangi bir karşılık beklemeden tebliğ faaliyetleri yürüten ve birçok ruhun İslam'la şereflenmesini sağlayan Nimetullah Hoca (Halil İbrahim Yurt) tedavi gördüğü hastanede 90 yaşında hakkın rahmetine kavuştu.

Nimetullah Hoca; Mahmut Sami Ramazanoğlu, Süleyman Hilmi Tunahan ve Mehmet Zahit Kotku gibi kıymetli İslam alimlerinin hizmetinde de bulunmuştu.

Son yıllarda İstanbul'da ikamet eden Nimetullah Hoca, hayatını bir bölümünü Suudi Arabistan ve Japonya’da irşad faaliyetleriyle geçirmişti. Eşi Eyüp Sultan kabristanlığında medfun bulunan Nimetullah Hocanın 31 Temmuz Cumartesi günü Eyüp Sultan kabristanlığında defnedilmesi bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading