Yandex Metrica
SON DAKİKA

Nevşin Mengü önce iftira attı sonra kaçtı: Varank'ın Indiana tezi kimyasını bozdu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın Meclis'teki bütçe sunumu, Alman devlet medyası elemanı Nevşin Mengü'ye dert oldu. Mengü, ODTÜ mezunu Varank'ı 'soru çalmakla' suçladı.

Gündem

20.02.2024, 02:52

TBMM'deki bütçe sunumunda Türk mühendislerin tasarladığı yüksek teknoloji ürünlerini sergileyip Kemal Kılıçdaroğlu'na "Hamburger yemek için ABD'ye gitmene gerek yok" diyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın bu sözleri Alman medyasının ekran yüzü Nevşin Mengü'ye dert oldu. 

CHP'li Şahin Mengü'nün kızı Nevşin Mengü, son yayınında Bakan Varank'ın imam hatip lisesinin ardından üniversiteyi ODTÜ'de nasıl okuyabildiğini sorguladı, üstüne bir de iftira attı. 

Varank'ın 'soru çalarak ODTÜ'ye girdiğini imâ eden Neşin Mengü, yüksek lisans eğitimini ABD'deki Indiana Üniversitesi'nde yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı'ndan şu cevabı aldı:

"Tuttuğum aynada kendi faşist zihniyetleri karşılarına çıkınca nasıl da zorlarına gidiyor! 

Ben Indiana'da fizikçi Geoffrey Fox ile çalıştım, beraber makalelerimiz var, hiç kılık kıyafetimle, inancımla ilgilenmedi. 

Ona da yaz istersen, belki soruları dağıtmıştır?"

Varank'ın bu cevabı sosyal medyada kısa sürede ana gündem maddesi oldu. 

Alman devlet medyası DW'nin personeli Nevşin Mengü bunun üzerine 'hırsızlık' iddiasından geri adım atmadı, meseleyi başka noktaya taşıyarak kaçak güreşmeyi tercih etti. 

Mengü, "Hapse girmek istemiyorum o nedenle yanıt vermeyeceğim. Ortada faşist bir zihniyet olduğu kuşkusuz!" diye yazdı.

ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden 1999 yılında mezun olan Bakan Mustafa Varank, Florida'da Tallahassee Community College'de ağ hizmetleri teknolojileri dalında eğitim almasının ardından yüksek lisansını Indiana Üniversitesi'nde Bilgisayar Bilimleri bölümünde yapmıştı. 

Varank aynı zamanda Indiana Üniversitesi'ndeki Pervasive Teknoloji Enstitüsü'nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 

ODTÜ mezunu Varank'ın mesajında bahsettiği fizikçi Geoffrey Fox ile ortak makale ve tezlerine internette kolayca >ulaşılabiliyor. 

TRT1 yayın akışı: 27 Mart 2024 TRT1'de bugün hangi program,... Haberi Görüntüle

İŞTE NEVŞİN MENGÜ'NÜN RAHATSIZ OLDUĞU O KONUŞMA...

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading