Yandex Metrica

Nevşin Mengü'nün babası Şahin Mengü kimdir, Şahin Mengü öldü mü?

Nevşin Mengü'nün babası Şahin Mengü kimdir, Şahin Mengü öldü mü?

Ünlü gazeteci ve sunucu Nevşin Mengü'nün babası, eski CHP milletvekili Şahin Mengü'nün yaşamını yitirmesinin ardından günün gündemi oldu. Peki, Şahin Mengü kimdir?

Gündem

07.04.2024, 10:30

Bir dönem Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreterliği görevinde de bulunan, ünlü gazeteci ve sunucu Nevşin Mengü'nün babası, CHP eski milletvekili Şahin Mengü, yaşamını yitirdi.

CHP eski milletvekili Şahin Mengü'nün, hayatını kaybettiğini, Zafer Partisi Genel Sekreteri İsmail Koncuk duyurdu. Koncuk, "Genel Başkan Yardımcımız Sn Burak Mengü’nün muhterem babası Şahin Mengü Hakka yürümüştür." açıklamasında bulundu.

A, A1, A2, M, B, B1 ehliyet alacaklar dikkat: Artık tedavi olmadan ehliyet alınmayacak A, A1, A2, M, B, B1 ehliyet alacaklar dikkat: Artık... Haberi Görüntüle

ŞAHİN MENGÜ KİMDİR?

Şahin Mengü, 4 Nisan 1948’de Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde dünyaya gözlerini açmıştır. Şahin Mengü'nün babasının adı Bekir, annesinin adı Habibe Süreyya’dır. Şahin Mengü'nün mesleği avukatlıktır. 

Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde noktalamıştır. Lisans eğitimini bitirmesinin ardından serbest avukat olarak mesleğe giriş yapmıştır. Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreteri ve Türk Eğitim Derneği Genel Başkan Yardımcısı olarak çeşitli pozisyonlarda görev yapmıştır. İyi düzeyde İngilizce bilen Mengü, evli ve 2 çocuk babasıydı. Mengü'nün kızı Nevşin Mengü gazetecilik yaparken oğlu Burak Mengü de Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmektedir. Şahin Mengü, 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılan genel seçimlerde CHP’ den Manisa milletvekili seçilmiş, TBMM'ye giriş yapmıştı.

nevşin mengü babası, annesi ve kardeşi

BİLSEM BİLSEM "Bireysel Degerlendirme Randevunuz Olusturulacaktir" ne demek? BİLSEM sınav sonucu... Haberi Görüntüle

ŞAHİN MENGÜ NEDEN ÖLDÜ?

Ankara'da ikamet etmekte olan eski CHP Manisa milletvekili Şahin Mengü, dün gece burun kanaması ve yüksek tansiyon şikayetiyle kentteki özel hastaneye nakledildi. Burada tedavi altına alınan Mengü, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı ve bu sabah yaşamını yitirdi. Şahin Mengü'nün ölüm haberini alan yakınları ve diğer milletvekilleri hastaneye akın etti.

Nevşin Mengü, babası Şahin Mengü'nün vefatını şu tweet ile duyurdu:

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading