Yandex Metrica
SON DAKİKA
Nene Hatun, TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar deprem bölgesine hareket etti: Yardım malzemesi ulaştırılacak

Nene Hatun, TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar deprem bölgesine hareket etti: Yardım malzemesi ulaştırılacak

Türkiye'nin ilk acil müdahale gemisi Nene Hatun'un, deprem bölgesine ikmal ve yardım malzemelerini ulaştırmak için İstanbul'dan hareket ederken, TGC Sancaktar ve TGC Bayraktar gemileriyle ise bölgeye iş makineleri gönderildi.

Gündem

27.03.2024, 15:31

Türkiye Kahramanmaraş'ta 7,7 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Devlet ve millet depremin ilk anından itibaren seferber olurken arama çalışmaları devam ediyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 6 masa nerede? Birbirlerine kumpas kuruyorlar Haberi Görüntüle

NENE HATUN İSKENDERUN'A HAREKET ETTİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, dünyanın en zorlu su yollarından biri olan Türk Boğazları Bölgesi'nde ve ihtiyaç duyulan her yerde denizlerdeki can, mal, seyir ve çevre emniyetini temin etme amacıyla hizmet veren Türkiye'nin ilk acil müdahale gemisi Nene Hatun'un, saat 09.30 itibarıyla İstanbul'dan İskenderun'a hareket ettiği kaydedildi.

Bülent Cihantimur tutuklandı mı? Eylem Tok'un doktor eşi gözaltına alındı... Haberi Görüntüle

YARDIM MALZEMESİ ALMAK İÇİN MERSİN'E GİDECEK

Geminin, tahmini 72 saatte ikmal ve yardım malzemelerini almak için Mersin’e, ardından tahmini 8 saat sonrasında ise İskenderun’a varmasının beklendiği ifade edilen açıklamada, durum değerlendirmesi sonucu rota ve varış limanının değişebileceği belirtildi.

İsmini Milli Mücadele kahramanı Nene Hatun'dan alan gemi, her türlü hava şartında görev yapabilecek nitelikler taşıyor.

Survivor All Star Aysu nereli, kaç yaşında? Survivor Aysu kimdir? Haberi Görüntüle

TCG SANCAKTAR VE TCG BAYRAKTAR İŞ MAKİNELERİNİ TAŞIMAK İÇİN MERSİN'E DOĞRU YOLA ÇIKTI

Gemi kazalarına, deniz kirliliği ve yangınlara karşı operasyonel gücü artıran acil durum müdahale gemisi 87,8 metre boya, 19,5 metre genişliğe, 8,7 metre yüksekliğe, 1800 ton çelik ağırlığına sahip bulunuyor.

Gemide, acil durumlarda kurtarılan kazazedelerin ya da gemi personelinin acil bakım ve tedavilerinin yapılacağı 20 yatak kapasiteli bir hastane bulunuyor.

Hastane içerisinde, çağrı sistemi, lavabolar, tıbbi dolaplar, banyo, tuvalet, 20 hasta yatağı, yeterli sayıda sandalye, her yatağın başında sabit oksijen hattı, priz ve tedavi hizmetlerinde gerekli olan tüm ilaç ve tıbbi malzemeler yer alıyor.

Milli Savunma Bakanlığının, sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Deniz Kuvvetlerine ait TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar gemilerinin, deprem bölgesine iş makinelerini ulaştırmak için Mersin'e doğru yola çıktığı belirtildi.

Gemilerde ayrıca uyku tulumu, battaniye, çadır ısıtıcısı, jeneratör, gıda malzemeleri ve arama kurtarma teçhizatlarının da bulunduğu kaydedildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading