Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ne işimiz var Afrika'da? Yoksa bu bir devrim mi?

Ne işimiz var Afrika'da? Yoksa bu bir devrim mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika turu hem bölge ülkelerine hem de küresel aktörlere önemli mesajlar verdi. Türkiye'nin Afrika ile kurduğu ilişki, Batı'nın aksine Afrika'ya birlikte yükselişin formülünü sunuyor. ''Afrika'da ne yapıyoruz?'' sorusunu, trhaber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül bir yazıyla yanıtladı.

Gündem

23.01.2024, 18:09

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üç günlük Orta-Batı Afrika ziyaretini izledik. Petrol ve yeraltı kaynakları ile bilinen ancak dört yüzyıllık Portekiz sömürgesinin mahvettiği Angola, dört ülkeyi (Türkiye, Burkina Faso, Liberya, Togo) bir araya getiren zirveye ev sahipliği yaphan Togo ve Afrika’nın en büyük ve ien güçlü ülkesi Nijerya..
Hemen söyleyeyim;
Türkiye Afrika’da her şeyden önce bir devrim yapıyor. Çok güçlü bir siyasi söylem dalgası yayıyor. Yüzlerce yıllık sömürge tarihine ağır darbeler indiriyor. Afrika uluslarına ayağa kalkın diyor.

Kedi babası! Minik dostu kucağından inmek bilmedi! Rusya'da gündem Murat... Haberi Görüntüle

BATILI ZİHİN HARİTASINA AĞIR DERBELER

“Kendinize, ülkenize, milletinize, vatanınıza, kaynaklarınıza, zihninize, kimliğinize sahip çıkın” diyor. “Batılı sömürge tarihinin çizdiği zihin haritasını çöpe atın, kendinize gelin, kendinizi farkedin, özgüveninizi güçlendirin” diyor.
Dünyada şuan; uluslararası sisteme en ağır eleştirileri, sorgulamaları yönelten Türkiye, aynı sorgulamalara onları da davet ediyor. Kendi ülkesinde yüz yıllık vesayeti çöpe atan Türkiye, aynı güçlü çıkış için Afrika’dan Uzak Asya’ya bütün milletlere çağrılar yapıyor.

'Yılın Otomobili' için 28 aday: Aralarında Togg T10X de var Haberi Görüntüle

BİRLİKTE YÜKSELİŞİN FORMÜLÜNÜ ÖNERİYORUZ

Kuzey Afrika’dan Orta Afrika’ya, ülke ayırımı yapmadan, millet ayırımı yapmadan, bütün bir kıtaya yeni bir “model ortaklık” öneriyor. Asla sömürgeciliğin, asla kolonyalizmin olmadığı, olamayacağı “birlikte yükseliş” formülleri öneriyor.
Türkiye, Afrika’da nereye adım atsa, nereye elini uzatsa umut oluyor. Ve Batı’nın sömürgeci geleneğine ağır darbeler indiriyor. Bu yüzden bütün Batı dünyası çok öfkeli. Bu yüzden Türkiye’ye ağır saldırılar yapıyor. Bu yüzden içeride ortaklar bulup, “içeriden durdurma”yı derniyor.

erdogan togo

31 Mart (bugün) İstanbul'da otobüsler bedava mı? Seçim günü İETT... Haberi Görüntüle

AFRİKA BİR REFAH KITASI OLABİLİR. YETER Kİ SÖMÜRGE BİTSİN

Afrika’nın ekonomik kaynakları çok önemli. Enerji kaynakları, madenleri,  tarım arazileri çok önemli. İşlendiğinde ve adil dağıtıldığında, kaynaklar bulunduğu yere ayrıldığında bütün kıtayı “refah kıtası” haline getirecek ölçekte.
Türkiye’nin ekonomisi için, kalıcı, uzun soluklu projeler devreye alınıyor. Hem Türkiye hem Afrika ülkeleri için olağanüstü kıymetli temeller atılıyor.
Mesela Angola petrol ülkesi. Maden kaynağı. Mesela Nijerya dev bir petrol ülkesi. Afrika’nın en büyüğü. Her ülkenin olağanüstü potansiyeli var. Türkiye bu potansiyale keşfedip, onlara doğru işletme, kaynaklarını içeride tutma, ülkelerinin refahına yöneltme yollarını aşılıyor.

FETÖ'nün sadık adamı eski polis yakalandı: ByLock kullanıyor, fişleme yapıyordu Haberi Görüntüle

ERDOĞAN VE ANTİ-EMPERYAL HEDEF: O, TARİH DÖNÜŞTÜRÜCÜ GÜÇTÜR

Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedefi sadece ekonomik, sadece güvenlik değil. O bambaşka bir şey deniyor. Türkiye içinde, Batı’nın vesayet/sömürgeci baskısına karşı verdiği anti-emperyal mücadelenin aynısını Afrika’da yürütüyor.
Her gittiği ülkede olağanüstü ilgiyle karşılanıyor. Bir umut olarak görülüyor. Bu derin hesabın karşılığını alıyor. O, tarihi tersine çevirme derdinde. Mazlum milletleri ayağa kaldırma derdinde. Yüzlerce yıllık hesaplaşmayı, kendi ülkesi ve bölgesinin çok ötelerine ulaştırma derdinde.
Erdoğan 21. yüzyılın devrimcisidir. Türkiye’yi nasıl “21. yüzyılın Sürprizi” yaptıysa, kendisi de bu yüzyılın tarih yapıcı öncüsüdür. Kendisine ve Türkiye’ye yapılan saldırıların tamamının sebebu budur.

Survivor Aleyna memleketi neresi, kaç yaşında, kimdir? Survivor Aleyna instagram... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE NE BATI NE DOĞU’DUR. TÜRKİYE DÜNYAYA ÇAĞRIDIR

Türkiye, ne ABD, ne Avrupa, ne Çin ne de Rusya’dır. Türkiye yeni bir “yol”dur. Yeni bir yöntem, yeni bir model ortaklıktır. Birlikte yürümenin adresidir.
İşte bu çağrı, bu yol önerme, bu ortak yürüyüş mücadelesi Batı’nın uykularını kaçırıyor. Eski sömürgecilerin tamamı rahatsız. Çünkü Türkiye bölgeye ne kadar giderse onlar o kadar çıkmak zorunda kalıyor. Bu yüzden de cevabını içeride vermeye çalışıyorlar.
Bütün Batı, içeride siyasi ittifakları bu yüzden oluşturuyor. Bütün muhalif siyasi partileri bu yüzden biraraya getirdi. Ve hepsini PKK ve FETÖ ile aynı çizgiye çekti.

erdogan nijerya

Şişli'de iftar çadırı kuruldu mu, kurulacak mı? 2020 Şişli Ramazan... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE OLAĞANÜSTÜ BİR OYUNCU OLDU

 “Afrika’da ne yapıyoruz” sorusuna cevap için çok şey yazılır. Çok detay verilir. Ülke ülke, bölge bölge analizler yapılır. Hepsi ile ilgili çok önemli gelişmeler, süreçler detaylandırılır.
Çünkü Türkiye, olağanüstü bir oyuncu olarak girdi Afrika’ya. Hem Batı’yı hem Doğu’yu sınırlayan bir güç. Ve heyecanla karşılandı. Bu heyecanı gittiğiniz her ülkede görüyorsunuz.
Ama Türkiye’nin asıl “Büyük Oyun”u, anti emparyalist bir güç olarak Afrika’ya sunduğu dönüştürücük etkidir. Devrim dediğimiz, çok şeyi değitirebilecek inisiyatif budur. Küresel ölçekte hesaplaşmanın adresi de burasıdır.

Fatih Keleş kimdir? İBB Meclis Üyesi Fatih Keleş hangi partili? Haberi Görüntüle

2023’TE İŞTE BU HESAPLAŞMA YAŞANACAK

İşte 2023’te herkes bu hesaplaşmaya hazırlanıyor. Büyük hesaplaşma, bütün hesaplaşmaların anası bu ülkede yaşanacak. Afrika’nın da, ABD çıkarlarının da, Avrupa çıkarlarının da hesaplaşması bu ülkede yapılacak.
İçerideki dönüşümün intikamını almak isteyen herkes tek safta toplandı. “Erdoğan’ı devir, Türkiye’yi durdur” içeridekilerin de dışarıdakilerin de tek sloganı, tek parolası.
Türkiye ülke ülke, kıtaları dolaşan bu büyük oyunu kurarken içeride yenilecek mi?

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere promosyon müjdesi Haberi Görüntüle

TÜRKİYE EKSENİ VE BATI EKSENİ ÇATIŞACAK. PEKİ KİM KAZANACAK?

Türkiye Ekseni ve Batı ekseni, Türkiye yükselişi ve Batı vesayeti, Türkiye yürüyüşü sömürge zihniyeti arasındaki savaşı kim kazanacak? Biz mi onlar mı? Türkiye mi ABD ve Avrupa mı?
Türkiye sadece Türkiye değil. Ve bu hesaplaşma kaybedilmemeli. Yoksa 21. yüzyılın en büyük umutlarından biri toprağa gömülür.
Tabi Türkiye de toprağa gömülür. Niyetleri, planları bu çünkü.
Ve biz buna asla izin verdemeyiz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading