Yandex Metrica
SON DAKİKA
NATO'ya girmek isteyen Finlandiya'dan Türkiye açıklaması! 'Çok etkili bir iş birliği yaptık'

NATO'ya girmek isteyen Finlandiya'dan Türkiye açıklaması! 'Çok etkili bir iş birliği yaptık'

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş sebebiyle NATO'ya girmek isteyen Finlandiya ve İsveç terör örgütlerini barındırdığı için Türkiye'den veto almıştı. Financial Times'a konuşan Finlandiya Güvenlik ve İstihbarat Servisi Başkanı Antti Pelttari, Türkiye'nin endişelerini ciddiye aldıklarını belirterek, Türkiye ile iş birliği yaptıklarını belirtti.

Gündem

23.01.2024, 19:22

Rusya ile Ukrayna arasında 3 aydan fazla süredir devam eden savaş, İsveç ve Finlandiya'yı olası Rus tehdidinden korunmak için NATO üyesi olmaya itti. 

NATO üyesi Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın terör örgütlerini barındırdığı gerekçesiyle veto etmişti. 

Konu ile alakalı Financial Times'a konuşan Finlandiya Güvenlik ve İstihbarat Servisi Başkanı Antti Pelttari, Helsinki yönetiminin Rusya'nın saldırı potansiyelinin farkında olduğunu belirtti. 

Rusya'nın şu an sessizliğini koruduğunu belirten Pelttari, "Bir sessizlik hakim. Umarız da böyle kalır. Hiçbir şeyin olmaması olumlu bir şey" ifadelerine yer verdi. 

Almanya'daki Türk konsolosluğuna PKK saldırısına Türkiye'den tepki: Saldırganlar yargılanmalı Haberi Görüntüle

FİNLANDİYA PKK'NIN TERÖR ÖRGÜTÜ OLDUĞUNU KABUL ETTİ 

Türkiye'nin NATO hamlesine de değinene Pelttari, "PKK'nın faalyietlerini zaten yıllardır takip ediyoruz. Onlar açıkla bir terör örgütü ve terörü ciddiye alıyoruz" sözlerini kaydetti. 

Financial Times'a göre Pelttari, PKK'nın oluşturduğu terör tehdidini ciddiye almak için ellerinden geleni yaptıkları konusunda Türkiye'ye güvence vermeye çalıştı.

PKK Türk SİHA'larını vurdu mu? İran'dan kamikaze dron aldılar Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE İLE İŞ BİRLİĞİ YAPTIK'

Pelttari, Finlandiya'nın Türkiye ve diğerleri ile çok etkili bir iş birliği yaptığını fakat konunu detaylarını kamuoyuna şu an açıklayamacağını belirtti. 

Pelttari konuyla alakalı açıklamasında, "Uluslararası terörizmi çok ciddiye alıyoruz. Bunu kınıyoruz ve bu alanda güvenlik sağlayıcısıyız" sözlerini kaydetti. 

Çanakkale açıklarında göçmen botu battı! 5'i çocuk 21 kişi hayatını... Haberi Görüntüle

'İSKANDİNAV ÜLKELERİ TERÖR ÖRGÜTÜ MİSAFİRHANESİ GİBİ' 

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla alakaşı açıklamasında, "İskandinav ülkeleri terör örgütü misafirhanesi gibi" sözlerini kullanmış ve bu iki ülkenin NATO üyeliklerini veto edeceklerini belirtmişti. 

Firari Eylem Tok ve katil oğlu ABD'de görüntülendi! Keyifleri halleri... Haberi Görüntüle

TERÖRİSTLERİN İADESİ İSTENDİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması üzerine Finlandiya ve İsveç heyetleri Türkiye'ye gelmiş, yapılan toplantıda İsveç'ten ülkelerinde bulunan teröristlerin iadesi istenmişti. 

Milli Savunma Bakanı Güler: Terör örgütünün kökünü kazıyacağız Haberi Görüntüle

ÇAVUŞOĞLU AMBARGOLARIN KALDIRILMAMASINA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ 

Diğer yandan, Türkiye'ye uygulanan savunma sanayii alanındaki ambargoların kaldırılması talep edilmişti. 

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Biz NATO'nun genişlemesini destekleyen bir ülkeyiz. Ama bize saldıran terör örgütüne destek veren ülkeden müttefik olursa, siz müttefik olacaksanız biz sizin kaygılarınızı anlıyoruz. Sizin de müttefiklerin kaygılarını anlamanız lazım. Anlamak yetmez, gidermek lazım. Türkiye'ye karşı savunma sanayii ürünlerinde kısıtlama getireceksiniz. Kısıtlamanın gerekçesi ne? PKK ve YPG'ye yönelik operasyonlarımız. Yani terörle mücadelemiz. Yani bir kısıtlama, ürün satmama kararı kime karşı alınır? Düşmana karşı değil mi?" ifadelerini kullanmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading