Yandex Metrica
SON DAKİKA
NATO üyeliği tehlikeye giren İsveç'i korku sardı: Türkiye ile eskisi gibi olmak istiyoruz

NATO üyeliği tehlikeye giren İsveç'i korku sardı: Türkiye ile eskisi gibi olmak istiyoruz

Aşırı sağcı İslam düşmanı Rasmus Palundan'ın Kur'an Kerim'i yakmasının ardından ülkesinin NATO üyeliğinin zor girdiğinin farkına varan İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson, Üçlü Muhtıra'ya bağlı olduklarını ifade etti. Ayrıca Pal Jonson, ''Türkiye'nin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile bir görüşmem vardı ancak iptal edildi. Tekrar eskisi gibi görüşmelere dönülmesini umut ediyoruz" diye konuştu.

Gündem

23.01.2024, 20:21

İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson, Avrupa Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Alt Komitesinde İsveç'in AB dönem başkanlığındaki öncelikleri hakkında sunum yaparken Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki Üçlü Muhtıra'ya değindi

Aşırı sağcı İslam düşmanı Rasmus Palundan'ın Kur'an Kerim'i yakmasının ardından ülkesinin NATO üyeliğinin zor girdiğinin farkına varan Jonson, yaptığı açıklamada "Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki üçlü anlaşmaya uymaya devam ediyoruz. Bunu uygulamaya konsantre olduk. NATO ile askeri anlaşmalarımız devam ediyor. Buna yönelik kısa süre önce Türkiye'nin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile bir görüşmem vardı ancak iptal edildi. Tekrar eskisi gibi görüşmelere dönülmesini umut ediyoruz." dedi.

Başkent Ankara yeni güne kar yağışı ile başladı Haberi Görüntüle

''ÜÇLÜ MUHTIRA'YA BAĞLIYIZ''

Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki Üçlü Muhtıra'ya bağlı olduklarını, bu konuda ilerleme sağladıklarını savunan Jonson, "NATO'ya üye olmak istiyoruz ve olacağımızı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

2024 ÖĞRETMEN ATMA TAKVİMİ! Öğretmen atamaları ne zaman, hangi branşlarda... Haberi Görüntüle

İSVEÇ'TEKİ KAMUOYU DESTEĞİ

Jonson, komitedeki sunumu sırasında bir AP milletvekilinin NATO üyeliğine İsveç'teki kamuoyu desteğiyle ilgili sorusuna karşılık da halkın yüzde 60'ının, eylüldeki meclis dizilimine göre milletvekillerinin de yüzde 88'inin üyeliği desteklediğini söyledi.

2024 MUĞLA-ULA SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Muğla-Ula'da hangi... Haberi Görüntüle

''AVRUPA BİRLİĞİ İÇİN DE İSTİKRAR UNSURU OLACAK''

Bakan Jonson, üyeliklerinin ittifakı güçlendireceğine inandıklarını belirtirken ''Sadece NATO için değil, Avrupa ve Avrupa Birliği için de istikrar unsuru olacak.'' diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading