Yandex Metrica

NATO sessizliğini koruyor! Yunanistan'ın radar kilidine cevap yok

NATO sessizliğini koruyor! Yunanistan'ın radar kilidine cevap yok

Yunan jetleri, 2022'de NATO görevi icra eden Türk F16'larına 11 kez, tatbikat uygulamalarına ise 299 kez tacizde bulundu. NATO ise Yunanistan'ın provokasyon girişimlerine sessiz kaldı.

Gündem

23.01.2024, 20:12

Yunanistan, NATO görevi kapsamında Ege Denizi üzerinde uçuş icra eden Türk jetlerine yaptığı tacizi sürdürüyor. Türk F16'ları ise bu tacize misliyle karşılık veriyor.

İBB arızayı gideremedi! Üsküdar-Samandıra Metro Hattı kullanıma kapatıldı İBB arızayı gideremedi! Üsküdar-Samandıra Metro Hattı kullanıma kapatıldı Haberi Görüntüle

331 İHLAL 299 TACİZ GİRİŞİMİ

Elde edilen verilere göre, sadece 2022 yılının 11 ayında Yunanistan'ın Türkiye tarafına yönelik 331 ihlal, 299 da taciz girişimi gerçekleşti. Bu tacizlerin 11'i, TSK unsurlarının NATO görevi sırasında gerçekleşti.

Veriler, Yunanistan'ın AB ve ABD tarafından şımartıldıkça, ihlal ve tacizlerini arttırdığını da gösteriyor. Örneğin, 2021 yılında Yunan tacizi sayısı 183 olmuştu.

İsfahan İran'ın başkenti mi? İsfahan nerede, yüz ölçümü, nüfusu ne kadar? İsfahan İran'ın başkenti mi? İsfahan nerede, yüz ölçümü, nüfusu ne... Haberi Görüntüle

BÜTÜN BELGELER NATO'YA İLETİLDİ

Yunanistan'ın NATO üyesi olması nedeniyle, bütün ihlal ve tacizler belgeleriyle birlikte Türkiye'nin NATO Daimi Temsilciliği aracılığıyla Brüksel'deki NATO Karargahı'na da gönderiliyor. Ancak bugüne kadar gönderilen yüzlerce şikayet dosyasına sessiz kalan Brüksel'in, NATO görevi sırasında meydana gelen ve Awacs uçakları tarafından da kaydedilen tacizlerde bile Yunanistan'ı uyarmaması dikkat çekiyor. Türkiye'nin, uluslararası düzlemde resmi kayda geçirdiği Yunan ihlal ve tacizleri konusunda NATO nezdinde adım atabileceği değerlendiriliyor.

Bakan Uraloğlu'ndan hala Türkiye'ye temsilci atamayan X için açıklama! Bant daraltma gündemde Bakan Uraloğlu'ndan hala Türkiye'ye temsilci atamayan X için açıklama! Bant... Haberi Görüntüle

NATO: KENDİ ARANIZDA ÇÖZÜN

NATO'dan bir yetkili, Yunan uçaklarının önleme girişimi yapmasıyla ilgili olarak Anadolu Ajansı muhabirine açıklama yaptı. Söz konusu yetkili, "Yunanistan ve Türkiye'ye Ege'deki farklılıklarını diplomatik yollar ve müttefik dayanışması ruhu içinde çözmeleri çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading