Yandex Metrica

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: Bugün tarihi kararlar alacağız

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: Bugün tarihi kararlar alacağız

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Zirve açılış öncesinde gazetecilere açıklamada bulundu. Stoltenberg, bugün tarihi kararlar alınacağını belirterek, İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğe davet edilmesi ve Ukrayna'ya desteğin artırılması gibi kararlar alınacağını belirtti.

Gündem

18.03.2024, 18:17

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'nin açılış oturumu öncesinde gazetecilere açıklamada bulundu. 

FETÖ'ye 'kıskaç' operasyonu: Askeri okullara girişte öncelik sağlanmış FETÖ'ye 'kıskaç' operasyonu: Askeri okullara girişte öncelik sağlanmış Haberi Görüntüle

'BUGÜN TARİHİ KARARLAR ALACAĞIZ'

Gazetecilere konuşan Stolteberg, 'Bugün tarihi kararlar alacağız' diyerek, en son 2010 yılında Lizbon'da kabul edilen Stratejik Konsept belgesinin değişeceğini belirtti. 

Çalışan anne destek başvurusu (325 euro) nereden, nasıl oluyor? 325 euro ne kadar, kaç TL? Çalışan anne destek başvurusu (325 euro) nereden, nasıl oluyor? 325... Haberi Görüntüle

STRATEJİK KONSEPT BELGESİ DEĞİŞECEK

Stoltenberg, o zamanki belgede Çin'den tek kelimeyle bahsedilmediğini Rusya'nın stratejik ortak olarak görüldüğüne dikkat çekerek, bugünkü belgede Rusya'nın NATO'nun güvenliğine doğrudan tehdit ve Çin'in NATO değerleri ve çıkarları karşısında sınama oluşturduğunun görüleceğini belirtti. 

MHP Başkanlık Divanı'nda kimler var? MHP Başkanlık Divanı'ndaki isimler belli oldu mu? MHP Başkanlık Divanı'nda kimler var? MHP Başkanlık Divanı'ndaki isimler belli... Haberi Görüntüle

NATO'NUN ASKERİ GÜCÜ ARTIRILIYOR 

Diğer yandan caydırıcılık ve savunmanın kuvvetlendirileceğini belirten Stoltenberg, daha fazla yüksek hazırlıklı kuvvet ve muharip formasyonda birlik ile önceden konşlandırılmış askeri malzemelerin hazırlanacağına dikkat çekti. 

ANET A.Ş nedir, ne iş yapar? ANET Genel Müdürü kim? ANET A.Ş nedir, ne iş yapar? ANET Genel Müdürü kim? Haberi Görüntüle

FİNLANDİYA VE İSVEÇ NATO'YA DAVET EDİLECEK 

Stoltenberg, dün Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında imzalanan muhtıra sonrasında İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğe davet edilmesi konusunda bugün karar alınacağını belirtti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading