Yandex Metrica
SON DAKİKA
Mustafa Şentop'tan Kılıçdaroğlu'nun seçim restine yanıt: Mümkün değil

Mustafa Şentop'tan Kılıçdaroğlu'nun seçim restine yanıt: Mümkün değil

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da büyükşehir ve ilçe belediye seçimlerinin erkene alınması için yaptığı çağrıya yanıt verdi. Mustafa Şentop, belediye seçimlerinin herhangi bir ilde erkene alınmasının mümkün olmadığını söyledi.

Gündem

23.01.2024, 20:13

Geçtiğimiz günlerde internet medyası ve yabancı medya temsilcileri ile bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, "Biz size destek vereceğiz. Derhal İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İstanbul’daki bütün belediyeler için hemen seçime gidelim. Yüreği varsa, cesareti varsa açıkça meydan okuyoruz" şeklinde çağrıda bulunmuştu.

CHP'nin ortağı DEM Parti skandal görüntülere imza attı: Sokaklara Öcalan'ın... Haberi Görüntüle

SEÇİM RESTİNE YANIT: MÜMKÜN DEĞİL

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, A Haber'de soruları yanıtlarken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim restine de yanıt verdi. Meclis Başkanı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Yerel seçimlerin herhangi ilde yenilenmesine dair bir imkan yok. Meclis üyelinde eksiklik olduğu zaman listelerden ekleme yapılıyor. Başkan ayrıldığı zaman Meclis’ten seçim yapılıyor. Anayasaya göre yerel seçimler 5 yılda yapılır, seçimlerin yenilenmesi mümkün değil. Yerel seçimlerin yenilenmesine yönelik bir hüküm olmadığını biliyorum." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonla gençlere hitap etti: Sizlerden başarı üstüne başarı... Haberi Görüntüle

"ERDOĞAN'IN ADAYLIĞI ÖNÜNDE ENGEL YOK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden aday olmasına dair de konuşan Şentop, "Aday olması konusunda herhangi bir engel yok. Konu çok açık. Adaylıkla ilgili anayasa maddesi 101. Madde bu madde bütünüyle değişmiş, bu madde 2017 referandumuyla kabul edilen anaysa değişikliği içerisinde var. Nisan 2018'de yeni 101. Madde yürürlüğe girmiş eskisi yürürlükten kalkmış" ifadelerini kullandı.

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın duyurdu: Beykoz Çayır Restoranı ve... Haberi Görüntüle

''HER TÜRLÜ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAK MÜMKÜN''

Mustafa Şentop, Kılıçdaroğlu'nun anayasa değişikliği çağrısı için de şu değerlendirmeyi yaptı; "Anayasa ile ilgili hususa gelince tabii bunun çok muğlak, kapalı bir ifade olduğunu düşünüyorum. Yeni bir anayasa yapmak mı anayasa değiştirmek mi? Anayasa değiştirmekse anayasanın hangi maddeleri değişecek ve hangi maddeleri ile ilgili destek verilecek? Yapılabilir mi yapılabilir elbette. TBMM'de 400'ün üzerinde bir oyla her türlü anayasa değişikliğini yapmak mümkün. Eğer bu anlamda getirilecek anayasa değişikliğine genel olarak bir destek verileceği ifade ediliyorsa bunun için yeterli sayı var bu yapılabilir. Vakit olarak da yeterlidir, zaman bu anlamda yeterlidir. Ancak ben böyle bir açık çek olabileceğini doğrusu düşünmüyorum. Muhakkak maddeler üzerinde hangi maddelerin değişiklik teklifinin içine gireceği hangileriyle ilgili nasıl bir düzenleme yapılacağı tartışılacaktır."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading