Yandex Metrica
SON DAKİKA
Müslüme'nin ölümünde flaş gelişme! En yakını tutuklandı

Müslüme'nin ölümünde flaş gelişme! En yakını tutuklandı

Mersin'de kaybolduktan 10 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın şüpheli sıfatıyla gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 8 aile ferdinden dede Hasan Yağal, tutuklandı.

Gündem

23.01.2024, 18:20

Mersin'in Gülnar ilçesinde 10 Kasım günü kaybolduktan 10 gün sonra cesedi bulunan Müslüme Yağal, geçtiğimiz günlerde gözyaşları içerisinde toprağa verildi. Müslüme'nin ablası ve anneannesi, küçük kızın cansız bedeninin bulunduğu tepeye kendi başına gitmesinin imkansız olduğunu söylemiş ve akıllara soru işareti bırakmıştı.

Yeniden Refah Partisi'nden istifa eden İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu AK... Haberi Görüntüle

MÜSLÜME'NİN DEDESİ TUTTUKLANDI

Kızın cesedinin bulunduğu gün jandarma ekipleri, Müslüme Yağal'ın anne ve babasının da aralarında olduğu yakınlarını ifadeleri için İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürdü. Anneanne Müslüme Yağal, gece ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Aile, ifade işlemleri sürdüğü için Müslüme'nin cenazesine katılamadı. Şüpheli sıfatıyla gözaltında 3 gece geçiren baba Mehmet, anne Selvi Yağal, kardeşler ve dede Hasan Yağal ile diğer aile üyeleri, dün adliyeye seVk edildi. Gülnar Cumhuriyet Başsavcılığı’na getirilen 8 şüpheli, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı tarafından olayla ilgili tek tek sorgulandı. Anne, baba ve kardeşlerinin aralarında bulunduğu 7 kişi, savcılık tarafından serbest bırakıldı. Dede Hasan Yağal ise tutuklan talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan dede Hasan Yağal, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Londra tren istasyonunda Ramazan ayına özel: Hz. Muhammed'in hadisini yansıttılar Haberi Görüntüle

DEDE NE DEMİŞTİ?

Arama çalışmalarını da yakından takip eden dede Hasan Yağal, Müslüme'nin kaybolmasının ardından geçen 4 gece sonrasında İHA'ya yaptığı açıklamada, "O günden beri sağ olsun devletimiz tüm gücüyle arıyor ama yok. Ben sürüye gitmiştim, çocuk arabayı çok severdi, arabaya bineceğim diye babasının arkasından kaçmış, anası tutmuş, alıkoymuş ağlarmış. Ondan sonra da yıkılası çadırı düzenleyeyim diye onunla uğraşırken, geç mi haberi oldu, erken mi haberi oldu, bilmiyorum, bir bakmış çocuk yok. Çocuk çok hareketliydi, çok akıllıydı. Zayıf bir çocuktu ama hareketliydi" demişti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Karaman'dan kış mevsimini geçirmek için 10 Kasım'da Gülnar ilçesi 175 metre rakımlı Yanışlı Mahallesi'ne gelen 7 çocuklu Yağal ailesinin 6'ncı çocuğu Müslüme, saat 17.00 sıralarında ortadan kayboldu. En son çadır kurdukları alanın yanında oynarken görülen Müslüme'yi bulamayan ailesi, güvenlik güçlerinden yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye jandarma, itfaiye, AFAD, AKUT ve sağlık ekipleri sevk edildi. Arama çalışmalarının 10'uncu gününde Müslüme'den acı haber geldi. Ailesinin çadır kurduğu noktaya 7 kilometre mesafedeki Karaağaç mevkiinde, çalılıkların arasında Müslüme'nin cansız bedeni bulundu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading