Yandex Metrica
SON DAKİKA
Müsilajla mücadelede pilot bölgelere oksijen uygulaması

Müsilajla mücadelede pilot bölgelere oksijen uygulaması

Marmara Denizi'nde müsilajla mücadele kapsamında Kocaeli Körfezi'nde oksijen uygulaması yapılacak.

Gündem

23.01.2024, 17:35

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, müsilajla mücadele kapsamında 8 Haziran'da Türkiye'nin en büyük deniz seferberliğini başlattı. Yaklaşık iki haftadır süren temizlik çalışmaları  İstanbul, Kocaeli Karamürsel, Bursa Mudanya, Balıkesir, Yalova, Çanakkale ve Tekirdağ'da da eş zamanlı olarak yürütülüyor.

Marmara Denizi'ni müsilaj sorunundan kurtarmak için aralıksız çalışmalar devam ederken, bu kapsamda deniz derinliklerinde oksijen seviyesini artırmak için 22 Haziran salı günü pilot uygulama başlatılacak.

OKSİJEN SEVİYESİNDEKİ DÜŞÜŞE ÇÖZÜM OLACAK

Uygulama, Kocaeli Körfezi'nde 4 ayrı noktadan, İstanbul Pendik Marina'nın ise belirlenen bir bölgesinden denizin 30 metre derinliğine ileri teknolojik oksijenlendirme cihazlarıyla yapılacak. Deniz salyasının neden olduğu oksijen seviyesinin düşmesi sorununa çözüm olması amaçlanan cihazlarla, yurt dışındaki deniz salyası problemlerinde sonuç alındığı öğrenildi.

6-8 HAFTA SÜRECEK

Marmara Denizi'nin 5 farklı noktasına oksijen verecek cihazların değerleri anlık takip edilecek ve sorunun çözümüne katkı sağlayıp sağlamadığı değerlendirilecek. Projenin 6-8 hafta sürdürülmesi ve başarıya göre yaygınlaştırılması ya da kısıtlı alanlarda uygulanması planlanıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading