Yandex Metrica
SON DAKİKA
Müsilaj seferberliği başlıyor, Bakan saat 14 için çağrı yaptı

Müsilaj seferberliği başlıyor, Bakan saat 14 için çağrı yaptı

Marmara Denizi'nde oluşan deniz salyasıyla mücadele kapsamında bugün en büyük deniz temizliği seferberliği başlatılıyor.

Gündem

23.01.2024, 21:56

Marmara Denizi'ni tehdit eden müsilajla mücadele çalışmaları hızla devam ediyor. 4 Haziran'da konuya ilişkin çalıştay düzenleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 6 Haziran Pazar günü de "Marmara Denizi'ni Koruma Eylem Planı"nı açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, eylem planını açıklarken, "Türkiye'nin en büyük deniz temizliğini yapacağız." ifadelerini kullanmıştı.  Ayrıca 22 maddelik eylem planının ardından Bakan Murat Kurum'un imzasıyla 7 ile genelge gönderilmişti.

Genelgede Türkiye'nin en büyük deniz seferberliğinin bugün başlatılacağı kaydedildi. Bu çalışmalar ise "Marmara hepimizin" sloganıyla yürütülecek.

ÇALIŞMALAR EŞ ZAMANLI OLARAK YÜRÜTÜLECEK

Murat Kurum, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının katılacağı seferberlik, İstanbul Caddebostan Sahili'nde saat 14.00'te başlatılacak.

Çalışmalar, İstanbul'da Pendik, Kocaeli'de Karamürsel, Bursa'da Mudanya, Balıkesir, Yalova, Çanakkale ve Tekirdağ'da da eş zamanlı olarak yürütülecek.

BAKAN KURUM ÇAĞRI YAPTI

Seferberlik için Twitter hesabında paylaşımda bulunan Murat Kurum, "Türkiye'nin en büyük deniz temizleme seferberliğini başlatıyoruz. Marmara Denizi'ni sağlıklı günlerine kavuşturmak için bugün saat 14.00'te Caddebostan Sahili'nde buluşalım. Marmara Hepimizin." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading