Yandex Metrica

Murat Kurum'dan son dakika duyurusu: Konteynerler hazır, yarından itibaren yerleşim başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 412 bin daire ve dükkandan oluşan 118 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ya da ağır hasarlı durumda olduğunu açıkladı. Bakan Kurum, konteyner kentlere ilişkin bir de müjde verdi.

Gündem

23.01.2024, 20:28

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde 927 bin binanın incelemesini tamamladıklarını, 118 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespitini yaptıklarını bildirdi. Sözkonusu 118 bin binada 412 bin dolayında bağımsız bölüm (daire, dükkan vs...) bulunuyor. 

Deprem bölgesinde yeni konutların zemin artı 3-4 katı geçmeyeceğini, yöresel kültürel ihtiyaçlara göre, ovalardan dağlara doğru sağlam zeminlerde yapılacağını bildiren Bakan Kurum, "11 ilde Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut yapım seferberliğini yapacağız, vatandaşlarımıza güvenli yuvalarının anahtarlarını vereceğiz" dedi.

Gelir gelmez kıyım yaptı! 'Bilecikli Targaryen' denilen CHP’li belediye başkanı 200 kişiyi işten çıkardı! Gelir gelmez kıyım yaptı! 'Bilecikli Targaryen' denilen CHP’li belediye başkanı... Haberi Görüntüle

KONTEYNERE YERLEŞİM BAŞLIYOR

Kurum ayrıca vatandaşların acil ihtiyacı için hazırlanan konteynerler konusunda bir müjde verdi. İslahiye'de 1000 konteynerin kurulduğunu kaydeden Kurum, yarından itibaren vatandaşların buralara yerleşebileceğini kaydetti. Kurum şunları söyledi:

"Gaziantep'te 4 bin 500 konteynerin kurulumu başladı. Bunların bin tanesi tamamlandı. 4 gün içerisinde bin konteynerin kurulumu İslahiye'de tamamlandı. Hedefimiz önümüzdeki 11-12 gün içerisinde hem merkez hem de ilçelerde etap etap vatandaşlarımızın konteyner ve prefabrik yer taleplerini karşılamaktır. 

Yarın itibariyle (20 Şubat 2023 Pazartesi) konteyner kentlerimize vatandaşlarımızı almaya başlıyoruz. Sosyal alan ve donatılarıyla, yeşil alan ve oyun parklarıyla birlikte hazırlıyoruz. Tamamlandığında yaklaşık 25 bin vatandaşımız orada yaşayacak."  

Murat Kurum, konteyner kent kurulum çalışmaları devam eden bölgelerden İslahiye'de incelemelerde bulundu. 

Bakan Güler'den 'Eurofighter' sorusuna yanıt: Almanya Cumhurbaşkanı döner kesiyor, işi bittikten sonra soracağız Bakan Güler'den 'Eurofighter' sorusuna yanıt: Almanya Cumhurbaşkanı döner kesiyor, işi... Haberi Görüntüle

İNŞAAT 30 BİN KONUTLA BAŞLAYACAK

"Mart ayı başında 30 bin konutun inşasına başlayacağımızı ifade etmiştik, bu sayıyı inşallah daha da artıracağız. Konutlarımız zemin artı 3-4 katı geçmeyecek ve yöresel, kültürel ihtiyaçlar neyse bu ihtiyaçlar doğrultusunda planlanıyor. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda inşallah inşaatlarımızı da yapacağız.

Biz sadece konut yapmayacağız, bir yaşam alanı yapacağız. Şehrimizin tüm ihtiyaçlarını geleceğe dönük büyüme öngörüsünde içerir anlayışla yürütüyoruz. Bugün nasıl 4 günde konteyner kentlerimiz kurulmaya başlandı, yarın konteyner kentlerimize vatandaşlarımızı almaya başlıyorsak, nasıl daha önceki depremlerde Elazığ'da, Malatya'da, Van'da, Antalya ve Muğla'daki yangınlarında vatandaşlarımıza sözlerimizi tuttuysak, aynı motivasyonla, aynı hızla da inşallah bu konutlarımızı yapacağız."

İBB arızayı gideremedi! Üsküdar-Samandıra Metro Hattı kullanıma kapatıldı İBB arızayı gideremedi! Üsküdar-Samandıra Metro Hattı kullanıma kapatıldı Haberi Görüntüle

1000 KONTEYNER DAHA GELİYOR

Depremin vurduğu bölgede konteyner kentlerin kurulum işlemleri devam ederken NATO'dan da anlamlı bir destek geldi. İttifak'ın Brüksel'deki merkezinden yapılan açıklamada, depremzedelerin ihtiyaçları için kullanılmak üzere Türkiye'ye 1000 adet konteyner gönderildiği açıklandı. 

Verilen bilgiye göre, 1000'i aşkın konteynerden ilk etapta 600'ünü taşıyan gemi İtalya'nın Taranto limanından 19 Şubat'ta ayrıldı. Sevkiyat, depremlerden etkilenen en az 4 bin kişiye geçici barınma sağlanması hedefiyle NATO'nun Napoli'deki Müşterek Kuvvet Komutanlığı ile NATO Destek ve Tedarik Ajansı arasındaki koordinasyonun bir sonucu olarak gerçekleşecek.

Konteynerlerin gelecek hafta İskenderun'a ulaşması ve ekipmanların indirilip şantiyeye teslim edilmesinin ardından kampın kurulmasına başlanması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading