Yandex Metrica

Murat Karayılan NATO'yu yardıma çağırdı, İsveç'e seslendi: Olof Palme'yi biz öldürmedik

Murat Karayılan NATO'yu yardıma çağırdı, İsveç'e seslendi: Olof Palme'yi biz öldürmedik

TSK ve MİT'in peşpeşe vurduğu darbelerle PKK'nın tükenme noktasına gelişi Murat Karayılan'ın kimyasını bozdu. Eleman sıkıntısı çektiklerini kabul edip gençleri dağa çağıran teröristbaşı, "Ankara'yı destekliyorlar" dediği NATO'yu da yardıma çağırdı.

Gündem

23.01.2024, 19:34

Mehmetçik Irak kuzeyinde dağ taş demeden terörist temizliği yaparken PKK elebaşı Murat Karayılan NATO'dan yardım dilendi. Örgüte yönelik operasyonlarda Türkiye'nin batılı ülkelerce desteklendiğini iddia eden teröristbaşı, NATO'yu Ankara'ya baskı yapmaya çağırdı. 

Karayılan, 28 Şubat 1986'da İsveç Başbakanı Olof Palme'nin suikast sonucu öldürülmesinde PKK'nın bir payı bulunmadığını savundu. Palme, PKK'yı terör örgütü olarak ilan etmesinden kısa bir süre sonra Stockholm'de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmiş, cinayeti soruşturan savcılar suikastte PKK bağlantısı tespit etmişti. 

İsveç'in şimdi NATO'ya girmek istediğini, eski başbakanlarının öldürülmesinden ötürü PKK'yı suçladığını belirten Karayılan, bu ülkenin Ankara'yla birlik olduğunu savundu. 

WhatsApp'a yeni özellik mi geldi 2024? WhatsApp'a gelen özellik ne? WhatsApp'a yeni özellik mi geldi 2024? WhatsApp'a gelen özellik ne? Haberi Görüntüle

İRAN VE RUSYA'YA DA BEL BAĞLADI

PKK elebaşı Murat Karayılan

Türkiye'nin Suriye'deki teröristleri yok etmek için hazırlandığı büyük operasyon konusunda da Rusya ve İran'a bel bağlayan Karayılan, "İran ve Rusya, Misak-ı Milli'ye onay vermeyecektir" dedi. 

Suriye kuzeyinin PKK/YPG tarafından işgalini meşrulaştırmak için ortaya atılmış IŞİD/DEAŞ nakaratını bir kez daha tekrarlayan Karayılan, "Türkiye Suriye'den tamamen çıkarılmadığı sürece DEAŞ bitmez" iddiasında bulundu. 

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu'nun Barış Pınarı Harekâtı ile Tel Abyad ve Rasulayn'ı almasına ABD'nin izin verdiğini ileri süren teröristbaşı, DEAŞ'la da en iyi savaşacak gücün PKK olduğunu iddia etti. 

Aylardır aranıyordu: Ekonomist Korhan Berzeg'le ilgili yeni gelişme Aylardır aranıyordu: Ekonomist Korhan Berzeg'le ilgili yeni gelişme Haberi Görüntüle

TÜRKİYE SOLU PKK'NIN YANINDA

HDP eşbaşkanı Pervin Buldan'a kasetle talimatlar gönderdiği iddiasını reddeden Karayılan, hükümetin PKK'yı destekleyen Türkiye sosyalistlerini sindirmeyi hedeflediğini savundu. Türkiye solcularının Kandil'i desteklediğini ileri süren Karayılan, hükümeti ise şu ifadelerle hedef aldı: 

"Kürdistan’da soykırım siyasetini esas alıyorlar ve hiçbir şey bırakmak istemiyorlar. Kürt özgürlük davasını savunan Türkiye solu ve sosyalist hareketleri de hedef alıyorlar. Faşizm şimdi bu biçimde kendini kalıcılaştırmak istiyor." 

Survivor'da 1 milyon TL'yi kim aldı 2024? Survivor All Star'da 1 milyon TL alan yarışmacı kim? Survivor'da 1 milyon TL'yi kim aldı 2024? Survivor All Star'da... Haberi Görüntüle

DEVLET FETÖ'YE DARBE YAPMIŞ!

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili yorumlar da yapan PKK elebaşı, Fetullahçı Terör Örgütü'ne selam çakan ifadeler kullandı. FETÖ'nün hükümete değil, hükümetin FETÖ'ye darbe yaptığını savunan Karayılan, "Devlet içindeki sağ, sol, milliyetçi, Türk-İslamcı, bütün kanatlar İttihat-Terakki çerçevesinde bir araya geldi" diyerek hem PKK'nın hem de FETÖ'nün dışarıda bırakıldığını belirtti. 

Devletin FETÖ'ye karşı 'vahşi bir yönelim içinde olduğunu' savunan Karayılan, bunda gerçek amacın ise PKK ile mücadele olduğunu söyledi. Üstü kapalı ifadelerle Türkiye'deki gençlere de seslenip "Yurtdışına çıkamayabilirsiniz ama eyaletlerdeki gerillaya ulaşın" diyerek PKK'ya katılma çağrısı yaptı. Karayılan'ın bu ifadeleri, üst üste ağır darbeler yiyen terör örgütünün tükenme noktasına geldiğini bir kez daha gözler önüne serdi. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading