Yandex Metrica
SON DAKİKA
Muharrem İnce'den CHP'ye HDP göndermesi: Gizli saklı görüşme

Muharrem İnce'den CHP'ye HDP göndermesi: Gizli saklı görüşme

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, AK Parti'nin Anayasa değişikliği teklifi için muhalefet partilerine yaptığı ziyaretleri değerlendirdi. CHP'nin HDP ile ittifakını gizlemesine göndermede bulunan İnce, Kemal Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iddialarını ispatlaması gerektiğini belirtti. İnce, "O zaman elindeki belgeyi açıklaması lazım. Bu belge yoksa da sadece duyumlarla böyle bir şey söylediyse, bu ülkemizi zor durumda bırakır." dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:03

CHP'den ayrılarak Memleket Partisi'ni kuran Muharrem İnce, Van ve Hakkari'de yaptığı basın açıklamalarında eski partisini hedef aldı. AK Parti'nin Anayasa değişikliği için muhalefet partileriyle yaptığı görüşmelerin siyaset malzemesi haline gelmesine tepki gösteren İnce, "HDP ile AKP görüşmüş ve görüşebilir. Bunda ne var ki? Ben bir sakınca görmüyorum. Haber değerinin bile olmaması lazım." diye konuştu.

Gizem Memiç'e ne oldu, sakatlandı mı? Gizem Memiç'in ayağına ne... Haberi Görüntüle

CHP'YE OLAY GÖNDERME: "GİZLİ SAKLI GÖRÜŞME"

Anayasa değiştirilecekse bütün siyasi partilerle görüşülmesi gerektiğinin altını çizen İnce, "Hiçbir sakınca yok ama gizli saklı görüşmeyi, utangaç görüşmeyi doğru bulmam. Görüşülecekse milletin gözünün önünde olmalıdır." diyerek CHP'nin HDP ile ittifakı gizlemesine gönderme yaptı.

Sigara fiyatlarına rekor zam! Tiryakileri üzecek haber geldi: Bu fiyatlardan... Haberi Görüntüle

"İTTİFAKLAR ALTIN GÜNÜNE DÖNÜŞMEMELİ"

İttifak sisteminin ucube bir sistem olduğunu, ancak yapılabileceğini söyleyen İnce, "İttifaklar altın gününe dönüşmemeli. Bu ittifaklar ana hatlarıyla yazılmalıdır, yazıldıktan sonra da millete açıklanmalıdır. Böyle bir formül olabilir. Buna bir itirazım yok ama çok fazla uzatılmamalıdır. Bu bir anlamda da seçim işbirliği olmalıdır. Yani seçim işbirliği kurallarımız şunlar, neyse yazarsın alt alta millete de açıklarsın. Bu şartlar altında olursa olur. Başka türlü kabul edilemez." ifadesini kullandı.

Bakan açıkladı: Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı! Haberi Görüntüle

"DUYUMLARLA SÖYLEDİYSE ÜLKEMİZİ ZOR DURUMDA BIRAKIR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "hükümet cari açığı eroin satarak kapatıyor" iddiasına yönelik soruya ise İnce, şöyle cevap verdi:

"İddia doğruysa vahim. O zaman elindeki belgeyi açıklaması lazım. Bu belge yoksa da sadece duyumlarla böyle bir şey söylediyse, bu ülkemizi zor durumda bırakır. Bunu doğru bulmam. Bunu söylediğine göre elinde belge olması lazım. Bu belgeyi açıklarsa durum vahim. Belge açıklamasa da vahim."

.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading