Yandex Metrica
SON DAKİKA
Muhaliflerin çirkin manipülasyonu! Bu söylemlere itibar etmeyin

Muhaliflerin çirkin manipülasyonu! Bu söylemlere itibar etmeyin

Türkiye'de seçimi demokratik yollarla değil, aldatmaca ile kazanmak isteyen muhalif seçmenlerin çirkin manipülasyonları devam ediyor. Sosyal medyada 'İlk turda verdiğin oy hala geçerli, sandığa gitme' başlıklı aldatmaca paylaşımlar yapıldı.

Gündem

23.01.2024, 20:57

14 Mayıs'ta gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 50 sınırının aşılamamasının ardından Türkiye bugün yeniden sandığa gidiyor. 60 milyondan fazla seçmenin olduğu Türkiye'de seçimi demokratik yollarla değil, aldatmaca ile kazanmak isteyenler bazı kirli oyunları devreye soktu.

CHP'de 'para sayma' soruşturmasında flaş gelişme Haberi Görüntüle

'VERDİĞİN OY GEÇERLİ' YALANI

Seçimlerin sabah 08.00'de başlamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan seçmenlerini yanıltmak isteyen muhalefet yandaşları sosyal medyada bir takım yalan paylaşımlar yapmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 14 Mayıs seçimlerinde oy veren vatandaşları aldatmak ve sandığa gitmelerini engellemek için başlatılan çalışmada, "İlk turda verdiğin oy hala geçerli, sandığa gitme kararını değiştirme" şeklinde paylaşımlar yapıldı.

Ankara turizm merkezi olacak! Cumhur İttifakı ABB Başkan adayı Turgut... Haberi Görüntüle

SORUŞTUMA BAŞLATILDI

Seçim günü başlatılan bu kara propagandaya 'dur' demek için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı devreye girdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuya ilişkin görselle ilgili soruşturma başlatıldı. Savcılık bahsi geçen paylaşımı yayan şüphelilerin tespiti ve gözaltına alınması için talimat verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading