Yandex Metrica

Muhabir Kemal İlhamoğlu, TR Haber için Bakü'de halkın nabzını tuttu

Muhabir Kemal İlhamoğlu, TR Haber için Bakü'de halkın nabzını tuttu

Muhabir Kemal İlhamoğlu, Azerbaycan'ın orman yangınlarında Türkiye'ye yardımı ve son dönemde gelişen Türkiye-Azerbaycan ilişkileri hakkında başkent Bakü'de sokak röportajları yaptı. İşte Azerbaycan halkının, Türkiye - Azerbaycan kardeşliğine bakışı...

Gündem

23.01.2024, 17:49

Muhabir Kemal İlhamoğlu, Azerbaycan halkına,

Türkiye'deki yangınlar hakkında bilginiz var mı?

Azerbaycan itfaiye ekiplerinin Türkiye'deki yangınlardaki başarıları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Son dönemde Türkiye Azerbaycan arasındaki ilişkilerde yakınlaşma var. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? sorularını sordu. İşte Bakü'de yaşayan Azerbaycan vatandaşlarının cevapları;

23 Nisan'da (Bugün) marketler açık mı? A101-BİM-ŞOK-Migros 23 Nisan'da kapalı mı? 23 Nisan'da (Bugün) marketler açık mı? A101-BİM-ŞOK-Migros 23 Nisan'da kapalı... Haberi Görüntüle

SADDAM NACAFOV: DEVLETLERİMİZ ARASINDAKİ YAKINLAŞMA BİZİ SEVİNDİRİYOR

Allah yardımcıları olsun. Ekiplerimizin gitmesini olumlu karşılıyorum. Eminim her bir Azerbaycanlı bu durumu olumlu karşılar. Türkiye bizim hem milli bakımdan hem  de  dini bakımdan bizim kardeşimiz oldukları için benim gibi tüm halkımızın da bu konuda olumlu fikirde olduğunu düşünüyorum. 

Devletlerimizin arasında da böyle yakınlaşmanın olması bizi sevindirmektedir. 

Evet ben de bu görüntüleri herkes gibi izledim. Ekiplerimizin hem profesyonelliğine aynı zamanda kahramanlığına şahit oldum. Bize yakışanı yaptık. Dostumuza, kardeşimize Azerbaycan halkına yakışan şekilde yardım ettik. Aynı yangınlar bizde olmuş olsaydı, Türk itfaiye ekipleri de aynı şekilde burada aynı kahramanlıkla çalışırlardı.

Türkiye-Azerbaycan yakınlaşmasını halk olarak hiç şüphesiz olumlu değerlendiriyoruz. Ben kendi adıma bu durumdan çok memnunum.  Neden olmayalım ki,  Türkiye bizim kardeşimiz, iki ayrı devlet olsak da, aramızdaki kardeşlik bağları ne kadar sıkı olsa o kadar güçleniriz.

23 Nisan Ankara Edis konseri saat kaçta başlayacak? Ankara Edis konseri nerede, ne zaman bitecek? 23 Nisan Ankara Edis konseri saat kaçta başlayacak? Ankara Edis... Haberi Görüntüle

ŞADİYAR ABIŞOV: GÖRÜNTÜLER BENİ ÇOK DUYGULANDIRDI

Evet  bilgim var. 

Bu konu hakkında fikrim var ve duygularım çok yoğun. Çünkü bu sıradan bir ülkenin ve yönetimin yardımları değildi. Bu kardeşlik, dostluk yardımlarıydı. Büyük adım olarak değerlendiriyorum. 

Evet bu görüntüleri ben de sosyal medyadan izledim, bu görüntüler aynı zamanda beni çok duygulandırdı. Bizim yangınları söndürmek için giden ekibimizi Türk halkı gözyaşlarıyla karşıladı. 

Bu yakınlaşmayı siyasi anlamda değerlendirecek olursak Türkiye ve Azerbaycan zaten eskiden beri kardeştir ve  her  zaman birbirine yakındır. Bizi ayırmaya çok çalıştılar, zaman zaman bunu başardılar. Şükürler olsun bu engelleri aştık. Rus ve Ermeni siyasilerinden bir  laf duydum; Türkiye'de yangınları  çıkaranlar pişman olmaya başladı. Çünkü bu durum  Türkiye ve Azerbaycan ilişkilerinin daha da yaklaşmasına sebep oldu.

TOGG T8X fiyatı ne kadar? T8X kaç para olur? TOGG T8X ne zaman satışa çıkacak? TOGG T8X fiyatı ne kadar? T8X kaç para olur? TOGG... Haberi Görüntüle

ARAZ TEYMUROV: KARDEŞİN KARDEŞE VERDİĞİ BİR DESTEK

Tabi bilgim var bu konuda  

Düşünüyorum ki,  bu konuda  hükümetin aldığı karar yerinde ve doğru karardı. Gerekli adımları attı.  

Ben  de kendim de farklı iletişim araçları vasıtasıyla bu görüntüleri izledim. Oraya giden ekip herhangi bir devletin topraklarındaki gibi değil, kendi öz topraklarındaki gibi mücadele verdiler.  

Türk  halkına, Türk polisine bizim afat bakanlığına bağlı ekiplerimizi bu şekilde karşıladıkları için teşekkür ediyoruz, gerekeni yaptılar. Sağ olsunlar. Buradan oraya yardıma gidenleri layıkıyla karşıladılar.

Biz bunu I. Karabağ Savaşı'nda da gördük. Türkiye'nin bize verdiği desteği ve yardımları II. Karabağ Savaşı'nda da gördük. Ben düşünüyorum ki dostlarımızın fedakarlıklarına karşılık olarak bizimkiler de destek verdi. Bu, kardeşin kardeşe vermiş olduğu bir destektir. Her iki tarafın birbirine yaptığı bu yardımları alkışlıyorum.  Böyle üçüncü bir devletin olduğunu düşünmüyorum.

Kızılcık Şerbeti yeni bölüm bu akşam var mı 12 Nisan? Kızılcık Şerbeti yeni bölüm ne zaman? Kızılcık Şerbeti yeni bölüm bu akşam var mı 12 Nisan?... Haberi Görüntüle

'İKİ DEVLET BİR MİLLETİZ'

Tabi haberimiz var. Televizyon kanallarından izledik. Biz iki devlet bir milletiz. Biz her zaman elimizden gelen yardımı etmeye hazırız. Bizim Azerilerimiz onlara çok büyük yardım ettiler.  Cumhurbaşkanımız sağ olsun, her durumda Türk halkına elinden gelen yardımı esirgemedi. Onlar da bizim savaşlarda, Karabağ hadiselerinde bize  yardım ettiler. Sağ olsun bizim cumhurbaşkanlarımız. Aşk olsun! Alkışlıyorum.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading