Yandex Metrica
SON DAKİKA
MSB'den PKK'lıların Fransa Senatosunda ağırlanmasına tepki: Müttefiklik ruhuna aykırı

MSB'den PKK'lıların Fransa Senatosunda ağırlanmasına tepki: Müttefiklik ruhuna aykırı

Son dakika haberleri... Milli Savunma Bakanlığı, NATO üyesi Fransa'nın parlamentosunda terör örgütü PKK/YPG'nin temsilcilerinin ağırlanmasına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada ''Bu hareket müttefiklik ruhuna aykırı olduğu gibi NATO’nun terörle mücadelesinin de içini boşaltmaktadır.'' ifadelerine yer verildi.

Gündem

23.01.2024, 20:38

Fransa parlamentosu, geçtiğimiz günlerde eli kanlı terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG ve onun kadın yapılanması YPJ'nin sözde sözcüleri Nuri Mehmud ile Ruksan Mihemed'i Fransa senatosunda ağırladı.

Fransızlar, PKK'lı teröristlere, tören düzenleyip "onur nişanı" verdiler. Fransızların, bu alçak hareketi büyük tepki çekti.

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Herve Magro, terör örgütü PKK/YPG mensuplarının Fransa Senatosunda ağırlanması ve madalya verilmesi nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Heyet Türkiye'ye gelecek! PKK'yı kuzey Irak'ta bitirecek büyük operasyon başlıyor!... Haberi Görüntüle

BAKANLIKTAN ÖVGÜ

Dışişleri Bakanlığına çağrılan Büyükelçisi Magro'ya terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG ve bunun kadın kolları YPJ mensuplarının Fransa Senatosunda ağırlanmalarının ve "onur madalyasıyla ödüllendirilmelerinin" Türkiye tarafından kabul edilmediği ve bu olayın kuvvetle kınandığı vurgulandı.

Son dakika İstanbul'da deprem mi oldu? Az önce deprem mi... Haberi Görüntüle

'MÜTTEFİKLİK RUHUNA AYKIRI''

PKK'lı teröristlere madalya veren Frana'ya bir tepki de Milli Savunma Bakanlığı'ndan geldi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

"NATO üyesi Fransa’nın parlamentosunda eli kanlı PKK/YPG terör örgütünün temsilcilerinin ağırlanması, parlamentonun saygınlığına gölge düşürmüştür. Bu hareket müttefiklik ruhuna aykırı olduğu gibi NATO’nun terörle mücadelesinin de içini boşaltmaktadır. "Türk Silahlı Kuvvetleri, her hâlükârda tüm terör örgütlerine karşı mücadelesine aralıksız devam edecektir." 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading