Yandex Metrica

MSB'den bir güzel haber daha: Bir kadın vatandaşımız sağ olarak çıkarıldı

MSB'den bir güzel haber daha: Bir kadın vatandaşımız sağ olarak çıkarıldı

Türkiye Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremle sarsılırken arama kurtarma çalışmaları sürüyor. MSB tarafından paylaşılan bir video ise yüzleri güldürdü. Yapılan paylaşımda, ''5'inci Kolordu Komutanlığımızın İstihkâm Alayı Arama ve Kurtarma Bölüğü, Hatay Kırıkhan'da bir kadın vatandaşımızı enkazdan sağ olarak çıkardı." denildi.

Gündem

23.01.2024, 20:25

Türkiye Pazartesi sabahı Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan deprem sonrası arama kurtarma çalışmaları ilk andan itibaren sürüyor. 

Askerlerinde katıldığı çalışmalarda Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından sevindirici bir paylaşımda bulundu.

12 yıl sonra Irak'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli mesajlar: Irak terörden arındırılmalı 12 yıl sonra Irak'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli mesajlar: Irak... Haberi Görüntüle

'BİR KADIN VATANDAŞIMIZ SAĞ OLARAK ÇIKARILDI'

Bakanlığın paylaşımında bir kişinin enkazdan sağ olarak çıkarıldığı gözükürken, "5'inci Kolordu Komutanlığımızın İstihkâm Alayı Arama ve Kurtarma Bölüğü, Hatay Kırıkhan'da bir kadın vatandaşımızı enkazdan sağ olarak çıkardı." notu düşüldü.

240 polis katıldı: 58 adrese eş zamanlı operasyon! 2 firari aranıyor 240 polis katıldı: 58 adrese eş zamanlı operasyon! 2 firari... Haberi Görüntüle

KÜBRA ERİNÇ İSİMLİ GENÇ KIZ KURTARILDI

Bir güzel haber de Adıyaman'dan geldi. Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, depremlerin meydana geldiği ilk andan itibaren vatandaşların yanında olunduğu belirtildi.

İstihkam Okulu Arama Kurtarma Timlerinin, Adıyaman'da enkaz altındaki 4 kişiyle irtibat kurduğu bildirilen açıklamada, "Kübra Ecrin Kılınç isimli gencimiz sağ kurtarılırken, diğer 3 vatandaşımızı da kurtarma çalışmaları sürüyor." ifadeleri kullanıldı.

Aliyev Mutabakat Zaptı'nı onayladı! Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi kurulacak Aliyev Mutabakat Zaptı'nı onayladı! Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi kurulacak Haberi Görüntüle

60 BİN 218 KİŞİ SAHADA GÖREVLENDİRİLDİ

Öte yandan dün gece sürece ilişkin bilgi veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise deprem sahasında 4 bin 794 iş makinasının bulunduğunu, yabancı ülkelerden gelen arama kurtarma ekiplerinde 3 bin 251 kişinin yer aldığını aktardı. Oktay, 2 bin 400 civarında arama kurtarmacının da daha yabancı ülkelerden geleceğini aktardı. Oktay, Türkiye'den 1500'e yakın ilave arama kurtarma ekibini sahaya sevk edeceklerini bildirdi. Toplamda tüm birimlerden 60 bin 218 kişinin sahada görevlendirildiğini belirten Oktay, "Tüm arkadaşlarımız sahada canhıraş, gece, gündüz, 24 saat esasıyla çalışmalarına devam etmekteler." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading