banner2

Mr. Stopper İstanbul'da destan yazıyor: Bu kez Kirazlı-Halkalı metro inşaatını durdurdu

Devam eden projeleri durdurmakta tarihin en başarılı belediye başkanlarından olan Ekrem İmamoğlu, bu kez Kirazlı-Halkalı metro inşaatını durdurdu.

Gündem 02.07.2022, 11:00 02.07.2022, 12:15
Abone ol
Mr. Stopper İstanbul'da destan yazıyor: Bu kez Kirazlı-Halkalı metro inşaatını durdurdu

Yeşil enerji üretecek tesis projesini törenle durdurmasıyla ne denli icraatçı bir belediye başkanı olduğunu daha ilk günlerden ortaya koyan Ekrem İmamoğlu, AK Parti döneminde başlatılmış işleri akim bırakma konusunda büyük başarılara imza atıyor. 

Ekrem İmamoğlu belediye başkanı seçildikten sonra dünyada bir ilki gerçekleştirmiş ve dev bir projeyi durdururken tören düzenlemişti. 

Kirazlı ile Halkalı arasında yapımına başlanan ve 2019 yılında yüzde 4'ler seviyesinde İmamoğlu'na teslim edilen metro inşaatı, İBB'nin bunun için 170 milyon avro ek borç almasına rağmen bir türlü ilerlemiyor. Kirazlı-Halkalı metro hattında 3 senede sadece yüzde 5 ilerleme kaydedildi. 

Konuya ilişkin yaptığı açıklamada AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ejder Batur, "İBB'nin 'dünyanın aynı anda 10 metro hattı yapan tek şehri' şeklindeki yalanı sürüyor. Kirazlı-Halkalı metro hattı bir süre önce yine durduruldu. Bu hat bizim dönemimizde 600 milyon avroya ihale edilmişti. Yüzde 4'lerde bırakmıştık, 3 yılda ancak yüzde 9'a getirebildiler" ifadelerini kullandı. Batur şunları söyledi: 

170 MİLYON AVRO İLE NE YAPTINIZ?

"Kirazlı-Halkalı metrosu İstanbul'un en kalabalık ikinci ilçesi Küçükçekmece ile üçüncü ilçesi Bağcıları birbirine bağlayan ve saatte tek yönde 70 bin yolcu kapasiteli bir hat. Bu metro hattı için 170 milyon avro borçlanma yetkisi istediler, İBB Meclisi'nde bunu verdik. Şimdi tekrar ihale etmekten bahsediyorlar. Ciddi bir becerisizlik, basiretsizlik var. Bunu da maskelemek için sürekli 'engelleniyoruz' diyorlar."

"Ulaştırma Bakanlığı olarak İstanbul'da 5 farklı metro hattı yapıyoruz. 3 yılda yüzde 40 yüzde 50-60 ilerleme oranı olan metro hatları. Tam 91 km'lik metro hattını 2023 yılında İstanbullu hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Bir kıyas yapabilmek için bir rakam vermek isterim. Ulaştırma Bakanlığı hat başına 3 yılda yıllık 4.2 km ilerleme kaydetmişken Büyükşehir Belediyesinin kaydettiği miktar 3 yılda sadece 600 metre hat başına..."
 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!