Yandex Metrica
SON DAKİKA
MOSSAD nedir, nasıl çalışır? Kaç hücre evi var? Sayan, Sayeret Matkal ve Kidon ne demek?

MOSSAD nedir, nasıl çalışır? Kaç hücre evi var? Sayan, Sayeret Matkal ve Kidon ne demek?

MİT'in Türkiye'deki MOSSAD yapılanmasına yönelik son operasyonu, İsrail gizli servisinin çalışma yöntemlerini bir kez daha gündeme getirdi.

Gündem

23.03.2024, 17:06

Milli İstihbarat Teşkilatı, Türkiye'deki yabancı öğrencileri takip edip jurnalleyen, aynı zamanda bazı Filistinlileri istihbaratçı olarak angaje eden MOSSAD şebekesini başarılı bir operasyonla çökertti. 3'er kişilik 5 hücre şeklinde faaliyet gösterdiği belirlenen MOSSAD organizasyonu, İsrail istihbarat servisinin çalışma yöntemlerini yeniden gündeme getirdi. 

Twitter'daki sosyal medya hesabında ilgi çekici analizler yayınlayan Mustafa Güldağı adlı kullanıcı, MOSSAD yapılanmasına ilişkin ilginç bilgiler paylaştı. İşte Güldağı'nın MOSSAD'a ilişkin o yazısı...

31 MART YEREL SEÇİM SONUÇLARI TRABZON- YOMRA ilçesi Belediye Başkanlığı... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN KARANLIK GÜCÜ 

MİT, 15 kişilik MOSSAD şebekesine operasyon yaptı. 3'er kişilik 5 ayrı hücre evi bir yıl boyunca gölge gibi izlendi. Terörle mücadele polisleri 4 ilde 15 casusu kıskıvrak yakaladı. MOSSAD Türkiye'de ne yapmaya çalışıyor? 

Dünya genelinde MOSSAD'a hizmet eden '17 bin hücre evi' vardır. Olağanüstü tehlikeli durumlarda bu sayı 35 bine çıkabiliyor. Dünyanın her ülkesinde bu hücre evleri var. Hücre evleri İsrail için aklınıza gelip gelmeyecek her türlü hizmetlerde bulunurlar. Daha önemlisi var.

Dünyanın her yerinde İsrail'e hizmet eden bir yapılanma daha var. Adı SAYAN yapılanması. Her elemanına 'sayanim' denir. Bulundukları ülkelerde her birinin farklı görevi vardır. Araba sayanı, doktor sayan, bankacı sayan, emlak sayanı, ticaret sayanı, malzeme sayanı...

MOSSAD hangi ülkede araba ev kiralayacaksa araba ve apartman sayanını hemen bulur. Böylece ajanlar belge ile uğraşmaz. Bankacı sayan hızla para bulur. Doktor sayan hızla sağlık hizmetlerini görür. Malzeme sayanı ne lazımsa hızla bulur. Böylece MOSSAD'ın işi kolaylaşır. 

Çarşaflı kadına çirkin saldırı! İstanbul'da tepki çeken görüntüler: Dini değerlere... Haberi Görüntüle

SAYERET MATKAL NEDİR?

Geçen aylarda MOSSAD'ın başına alelacele askeri operasyon uzmanı olan David Barnea getirildi. Askeri bilgi toplama ve askeri operasyon uzmanı olması MOSSAD'ın savaş ve vurucu operasyonlara başlayacağını gösterir. Yeni bir çatışma ve savaş için getirildi.

İsrail Savunma Kuvvetlerine bağlı 'Sayeret Matkal' adında özel bir bölüm vardır. Askeri keşif, düşman hakkında bilgi toplama, ani baskın savaş öldürme işini yapar. Psikolojiyi bozacak derecede zorlu eğitimden geçenler bu savaş biriminde görev yapar. David Barnea burada yetişti.

Sayeret Matkal birimi 1980'e kadar gizli tutuldu. Kimse bilmiyordu. Devletten emir almadan direk operasyon yapabilir. Ani patlama, bombalama, savaş, suikast yapar. Burada senelerce görev yapanlar daha sonra devlette önemli göreve gelmiştir. Başbakan, bakan, vekil, bürokrat gibi.

MSB duyurdu! Örgütteki çözülme hızlanıyor: PKK'dan kaçan terörist sınır karakoluna... Haberi Görüntüle

O BİRİMDE KİMLER VARDI?

Sayeret Matkal görevlileri Ehud Barak ile Binyamin Netanyahu, sonraki dönem İsrail hükümetlerini yönetti. 

1999'da başbakan olan Ehud Barak gibi. Sayeret Matkal'da ciddi ideolojik eğitimden geçerler. Koyu siyonist ve Müslüman düşmanı olurlar. Acımadan Müslüman öldürmek için beyinleri hazır hale getirilir. Sayeret Matkal MOSSAD'ın en iyi suikast birimi 'KİDON' ile ortak çalışır.

KİDON sadece suikast için vardır. Eğitimi çocukluktan verilir, yıllarca sürer. 'Bul ve öldür' kuralı ile çalışırlar. Görevi yerine getiremezlerse üzüntüden intihar bile ederler. Kaşıkçı cinayeti KİDON-Suud ortaklığı ile yapıldı. MOSSAD yaptı. Suud üzerinden olunca fark edilmedi.

KİDON'un bir suikast için yıllarca hazırlandığı olur. Ülkelerde satın alınmış adamlardan yardım alırlar. Patlayıcı zehirleme genel metotları. Korku salacaklarsa patlama. İz kaybettirecekse zehirleme. Uğur Mumcu suikastı da KİDON eylemi idi.

Memurlar 1 Nisan Pazartesi izinli mi? Sandık görevine giden memurlara... Haberi Görüntüle

SUİKAST ÇIKIŞININ ANLAMI

Bir şeyi farkettiniz mi? İçeride muhalefet, Sedat Peker ve bazı FETÖ'cü unsurlar hep bir ağızdan suikastlar olacak dedi. Geçen hafta yakalanan MOSSAD ajanları bu suikastları yapıp suçu hükümete atıp büyük bir kaos oluşturacaklardı. MİT operasyonla bunu engelledi.

Taktik şu: MOSSAD, CIA ve Biden'a bağlı grup ve şahıslar önce kulaklarına fısıldanan şeyleri dillendiriyorlar. CIA ve MOSSAD bunları gerçekleştirince 'dediğimiz çıktı' deyip hükümete ve devlete operasyon yapıp kaos oluşturmak isteniyor. Derin kaos! Operasyon büyük.

2024 YDS-1 sonuçları nereden, nasıl öğrenilir? YDS-1 sonuçları ne zaman... Haberi Görüntüle

MİT BİR KISMINI ÇÖKERTTİ

Dillendirme ve psikolojik zemini MOSSAD ve CIA köpekleri yapıyor. Dillendirilen operasyonu ise MOSSAD hücrelerinde kalan ajanlar ve başta anlattığım 'sayanimler' yapıyor. MİT, MOSSAD'ın etkili hücre evlerini ve sayanim ağının bir kısmını gizli takiple çökertti. Tebrikler.

Lakin bilmeseniz de farketmeseniz de daha önemli bir şey oldu. MOSSAD'ın Türkiye sayanim patronunun öldürüldüğü söyleniyor. Sayanimleri kontrol eden organize eden biri. Akdeniz, Afrika, Balkanlar karışacak. MİT derin operasyonlar yapıyor. 

KİDON ve Sayeret Matkal devreye giriyor. Yeni MOSSAD başkanı onlardan. Vurucu ekipten. Bu sırada Dubai merkezli operasyonla Türkiye'nin FETÖ, PKK ve ajanları yok eden vurucu ekiplerini karalayıp istifa ettirmeye çalıştılar. Soylu vb... gibi.

Son dakika: İzmir'de lojistik deposunda korkutan yangın Haberi Görüntüle

EN BÜYÜK RAKİP HAKAN FİDAN

MİT Başkanı Hakan Fidan

Suikastı, medyatik operasyonu MOSSAD yapar ama başkasının izini bırakır. Eylemi, psikolojik harbi de MOSSAD yapar. Bunu yaparken üssü BAE'de kurduğu için BAE'yi konuşur durursunuz. Kaşıkçı'yı MOSSAD öldürdü. Suud üzerinden yaptığı için MOSSAD'ı değil Suud'u konuştuk.

MOSSAD'ın bölgede en büyük rakibi Hakan Fidan. Hakan Fidan ile MİT'in dağınık unsurları toparlanıp yenilenerek operasyon gücü artırılmıştır. Farkında değilsiniz ama son zamanda Soylu üzerinden Dubai'den çekilen operasyonda hedeflerden biri de MİT'ti. Ucu MİT'e uzanacaktı.

Peker'in BAE'de kaldığı otelin sahibi Ahmad Al Habtoor "Araplar ve Yahudiler amca çocuklarıdır, savaşmaları aptalca" demişti. Türklere ve Türk firmalarını boykota çağırmıştır. Mursi'nin devrilmesini ve 15 Temmuz'u desteklemiştir. MOSSAD ile sürekli irtibat halindedir.

Dubai MOSSAD'ın en büyük psikolojik-fiziki operasyon merkezlerinden. Mursi darbesi Dubai Masasında tezgahlandı. Akdeniz, Karadeniz ve Afrika'daki büyük kavgada MİT ve TSK pasifize edilmek isteniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading