Yandex Metrica
SON DAKİKA
Modern Hınçaklar'ı tanıyalım: 'Türkler katildir' diyen Garo Paylan'ın yanındalar

Modern Hınçaklar'ı tanıyalım: 'Türkler katildir' diyen Garo Paylan'ın yanındalar

Türklerin soykırım yaptığı yalanını Meclis'e taşıma cüretini gösteren HDP'li Garo Paylan, bu eyleminde yalnız değil. 107 yıl önce 1 milyonu aşkın Müslüman Türk ve Kürt'ü öldüren Taşnak-Hınçak çetelerine hayran olanlar Paylan'a destek için sıraya geçti.

Gündem

23.01.2024, 19:11

Türk milletini soykırım yapmakla suçlayan HDP'li Garo Paylan'a tepkiler çığ gibi büyüyor. 1915 Olayları'nın 'soykırım' olarak tanınması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne kanun teklifi veren Paylan, toplumda infial uyandırdı. Onbinlerce vatandaş 1915'te 1 milyondan fazla Müslüman Türk ve Kürt'ü Hınçak-Taşnak adlı cinayet şebekelerinin öldürdüğünü hatırlatırken Paylan'ı bu vahşi örgütlerin yolundan gitmekle suçladı. 

Garo Paylan'ın hazırladığı kanun teklifi TBMM Başkanlığı tarafından reddedilirken soykırım yalanında ısrar eden Paylan ve destekçileri sosyal medyada toplumun sinir uçlarıyla oynamaya devam etti. 

HDP'li vekile destek verenler Twitter'da #GaroPaylanYalnızDeğildir şeklinde etiket açarak HDP öncülüğünde kampanya düzenledi. Vatandaşların bu etiketin altına yoğun olarak tepkilerini dile getirmesiyle birlikte sözkonusu kampanya sosyal medyada kısa sürede gündem oldu. 

107 yıl önce Anadolu'da Türk ve Kürtlere karşı soykırım uygulayan Ermeni çetelerinin günümüzdeki hayranları Garo Paylan'ın yanında saf tutmaktan çekinmedi. Vatandaşların 'Modern Hınçaklar' şeklinde tarif ettiği bu kesimden bazı kişilerin mesajları mide bulandırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından paylaştı: TCG Anadolu Çanakkale Boğazı'nda! Haberi Görüntüle

ALİ BABACAN NEDAMET DİLENİYOR

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 'Türkler katildir' diyenlerden merhamet dilenenler safında yerini aldı. 1915'te Ermenileri Türklerin öldürdüğü tezini savunan Babacan, "Geçmişte yaşanan acıların faili biz değiliz" diye yazdı. Ermeni halkının hissettiği acıyı anladığını belirten Babacan, mesajını "1915'te hayatını kaybeden Osmanlı Ermenilerini anıyorum" şeklinde bitirdi. 

İsrailoğulları kimdir, kimin soyundan? Hz. Musa'dan hangi yemeği istemiştir? Kim... Haberi Görüntüle

MODERN HINÇAKLARIN GEÇİT TÖRENİ

Garo Paylan'a FETÖ tetikçisi Emre Uslu'nun desteği kimseyi şaşırtmazken CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun Tehcir Kanununun devreye girdiği 24 Nisan 1915'i 'kötülüğün miladı' olarak niteleyip Paylan'a selam çakması da 'yüreğindeki HDP sevgisinin' yeni bir yansıması oldu. 

İnsan Hakları Derneği Başkanı Eren Keskin, bu yapılanmanın eski yöneticisi Akın Birdal, kendisini 'sanatçı' olarak lanse eden Ferhat Tunç, HDP'li milletvekilleri Hüda Kaya, Murat Çepni, Erdal Aydemir, Musa Piroğlu gibi isimler 'GaroPaylanYalnızDeğildir' dedi.

Bulduğu her fırsatta İslami değerlere nefret kusan Natali Avazyan adlı Twitter ünlüsü dışında eski ANAP Genel Başkanı Nesrin Nas da Türk milletine 'katil' yaftası vuranların tarafında yerini aldı. Bu arada zaman zaman düzenlediği 'çevre' eylemleriyle ismini sosyal medyada duyurmaya çalışan Kazdağları Dayanışması isimli hesap da HDP'li Garo Paylan'a destek verdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading