Yandex Metrica

Mithat Sancar açıkladı: HDP, Yeşil Sol Parti ile seçime girecek!

Mithat Sancar açıkladı: HDP, Yeşil Sol Parti ile seçime girecek!

Halk TV'de canlı yayın konuğu olan HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, "Biz Yeşil Sol Parti ile seçime gireceğiz. Bu kararımız net. Resmi olarak ben size Eş Başkan olarak söylüyorum." ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 20:37

14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmayacaklarını açıklayan HDP'de kapatılma ihtimaline karşı yeni arayışlar sürüyor. HDP'nin seçimde Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereği bilinirken Halk TV canlı yayınına katılan Eş Başkan Mithat Sancar önemli açıklamalarda bulundu. Sancar, dosyası Anayasa Mahkemesi'nde bulunan HDP'nin kendi adıyla seçime girmeyeceğini, seçime Yeşil Sol Parti çatısı altında katılacaklarını bildirdi.

"Biz Yeşil Sol Parti ile seçime gireceğiz. Bu kararımız net." ifadelerini kullanan Mithat Sancar şöyle dedi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'yi İstanbul'da kabul etti: Gündem Gazze ve İsrail-İran gerilimi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'yi İstanbul'da kabul etti:... Haberi Görüntüle

RESMİ OLARAK SÖYLÜYORUM

"Binde 1 ihtimal bile olsa kapatma durumunun olduğu sürece biz girmeyiz. O riski almak istemedik. Bunu parti meselesi olarak düşünmeyin bu seçimler hayati önemdedir. Türkiye tarihin en kritik seçimlerine giriyor. Seçim sonrası da çok önemlidir. Bu iktidar değiştiğinde ülkenin gerçekten demoktratik dönüşümü özgür geleceği ve büyük barışı yakalayabilmesi için biz ittifaklarımızla en büyük güvence olduğumuza inanıyoruz.

Dolayısıyla halkımızı ve toplumu bu konuda böyle büyük bir güçten yoksun bırakma hakkımız yok. Lüksümüz yok şansımız yok. O nedenle iktidarın insafına mahkemenin insiyatifine bu süreci bırakamayız.

Kararımızı size söylüyoruz; Biz Yeşil Sol Parti ile seçime gireceğiz. Bu kararımız net. Resmi olarak ben size Eş Başkan olarak söylüyorum."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading