Yandex Metrica

MİT'ten kaçış yok: Rusya, İran ve İsrail ajanları ardı ardına yakalanıyor

MİT'ten kaçış yok: Rusya, İran ve İsrail ajanları ardı ardına yakalanıyor

Orta Asya, Afrika ve Balkanlar'da FETÖ elebaşlarını paketleyen, Suriye ve Irak'ta da PKK'lıları imha eden MİT Başkanlığı, yurtiçindeki yabancı gizli servislere de göz açtırmıyor.

Gündem

15.03.2024, 22:31

Orta Asya, Afrika ve Balkanlar'da Fetullahçı Terör Örgütü elebaşlarını bir bir paketleyen Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Türkiye'deki yabancı ülke ajanlarına ve yakın coğrafyadaki PKK'lı teröristlere göz açtırmıyor. 

Sincar'da PKK elebaşı Said Hasan'la birlikte Rusya'nın örgüt içindeki milis lideri Mazlum Roj'u Irak topraklarında vuran Teşkilat, 'ara, bul ve yok et' parolasıyla hem Suriye hem de Irak'ta operasyon yürütüyor. 

ABD destekli PKK/YPG işgalindeki Ayn el-Arab'da önceki gün terör elebaşlarını bulunduğu bir araç ilçe merkezinde nokta SİHA atışıyla imha edildi. Geçtiğimiz aylarda Suriye PKK'sının '1 numara'sı Sofi Nureddin kod adlı Nureddin Halef'i Irak kuzeyinde sığındığı mağarada vuran MİT, Kandil'den Tel Rıfat'a her yerde sürdürdüğü terörist avını, sözde Gara kampı sorumlusu 'Cevher' kod adlı terörist Mehmet Emin Ekinci'nin imhasıyla taçlandırdı. 

Hastaneye randevu almayıp gidenlere para cezası mı var? Randevusuz hastaneye gidenler kaç para ceza ödeyecek? Hastaneye randevu almayıp gidenlere para cezası mı var? Randevusuz hastaneye... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DEKİ ŞEBEKELER TAKİPTE

Yurt içindeki casusluk şebekeleri de MİT'in takibinden kaçamıyor. İstihbarat ekiplerinin bir süredir izlediği 6 Rus casusu, İstanbul ve Antalya'daki operasyonlarla 9 Ekim'de yakalandı. Gözaltına alınan zanlıların yanında susturuculu tabanca ve yüklü miktarda para bulunması dikkat çekti. Libya, Suriye ve Azerbaycan'da Rus hava savunma sistemlerini vuran Bayraktar TB2'nin üreticisi Baykar şirketi de geçtiğimiz yıl Rusların hedefindeydi. Baykar şirketini gözetlemek üzere gönderilen 'gazeteci' kılıflı 2 casus, MİT operasyonuyla yakalanmış ve sınırdışı edilmişti. 

Operasyonlarda hız kesmeyen Teşkilat üyeleri, İran gizli servisinin firari bir pilotu kaçırmak için Van'da düzenlediği operasyonu da boşa çıkardı.

Suriye'de sivilleri bombalama görevini kabul etmeyen ve Van'a kaçan İranlı pilot, Tahran'dan gelen casuslar tarafından kaçırılmak istenmişti. 24 Eylül'de pilot M.A.'nın evine girmeye çalışan İranlı 2 casus ile onlara yardımcı olan 6 Türk vatandaşı gözaltına alındı. 

Her biri başlı başına bir hikaye olan bu operasyonlar, İsrail gizli servisi MOSSAD'a yönelik son baskınla birlikte yeni bir boyuta evrildi.

Şimdiye dek hiçbir ülkede bu denli bir karşı operasyonla karşılaşmayan MOSSAD, Türkiye'ye kurduğu casusluk şebekesinin çökertilmesiyle MİT'ten büyük bir darbe yedi. Türk savunma sanayiinde çalışması muhtemel Arap asıllı öğrencileri takip edip 'elemanlamak' için 3'er kişilik 5 hücre oluşturan MOSSAD, 200 kişilik ekibin 1 yıllık takibiyle akamete uğratıldı. Türkiye'deki hücre üyelerini yurtdışına çıktıklarında bile takip eden MİT, 15 MOSSAD ajanından oluşan şebekeyi çökertmeyi başardı. Bu operasyonlar, Dr. Hakan Fidan yönetimindeki Milli İstihbarat Teşkilatı'nın bölgede ne denli etkin bir güce kavuştuğunu bir kez daha gözler önüne serdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading