Yandex Metrica

MİT son casusluk operasyonuyla MOSSAD'ın prestijine derin bir çizik attı

MİT son casusluk operasyonuyla MOSSAD'ın prestijine derin bir çizik attı

MİT'in önce İran ardından İsrail istihbaratına yönelik operasyonları, bölge aktörlerine çok önemli mesajlar veriyor. 200 kişilik ekibin takibiyle yapılan son operasyon, MOSSAD'ın küresel ölçekte şimdiye dek yediği en büyük darbe oldu.

Gündem

23.01.2024, 18:09

Türk savunma sanayii projelerinde görev alabilecek yabancı öğrencileri fişleyen ve bu bilgileri İsrail istihbarat servisi MOSSAD'a ileten şebeke MİT tarafından çökertildi. 15 kişilik MOSSAD ağına vurulan darbeyi yorumlayan güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, kamuoyuna açıklanan gözaltıların Türkiye Cumhuriyeti tarihinde MOSSAD'a karşı açıktan girişilmiş ilk operasyon olduğuna dikkat çekti. 

MİT'in 200 kişilik ekiple bir yıl sürdürdüğü takip sonrası düğmesine bastığı operasyonun sembolik olarak çok önemli olduğunu dile getiren Ağar, "İsrail şimdiye dek bildiğim kadarıyla böyle bir operasyona maruz kalmamıştı. MİT'in çok önemli, sembol bir operasyonudur" dedi. Ağar, CNN Türk yayınında şunları söyledi:

Uğur Dündar'a babalık davası açmıştı! Rapor tarihlerinde uyuşmazlık çıktı! Dilara Gülatan itiraz etti Uğur Dündar'a babalık davası açmıştı! Rapor tarihlerinde uyuşmazlık çıktı! Dilara... Haberi Görüntüle

İSTİHBARAT SAVAŞINA DÖNÜŞÜR MÜ?

"Arap sosyolojisini kullanan bir yapıya karşı çökertme operasyonundan bahsediyoruz. Operasyon, Türkiye'nin egemenliğine tehdit teşkil eden istihbarat örgütlerine karşı bir caydırıcılık üretmiştir. Diğer önemli operasyon, Van'da İran casuslarına yönelik yapılandı. O da çok önemli mesajlar, göndermeler içeriyordu. Sözkonusu durum bir istihbarat savaşına dönüşür mü? Bunu zaman içerisinde göreceğiz."  

"Bizim bilmediğimiz bir dünya ama istihbarat dünyası son derece acımasız ve son derece profesyoneldir. Yakalayan, yakaladığını mutlaka ifşa eder, deşifre eder ve bunun üzerinden daha başka etki üretmeye soyunur. MİT'in MOSSAD'ın prestijini sarsan bu operasyonu sonrası bir karşı etki olabileceğini değerlendiriyorum. Zaten Milli İstihbarat Teşkilatı da bu ihtimale binaen önlemlerini almıştır."

Son dakika... AFAD duyurdu: Antalya açıklarında deprem Son dakika... AFAD duyurdu: Antalya açıklarında deprem Haberi Görüntüle

ARTIK CİN ŞİŞEDEN ÇIKTI 

"Bu sadece bir istihbarat operasyonu değil; siyasi göndermeleri var. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Fırat Kalkanı Harekâtı ile başlamış olduğumuz jeopolitik alandaki mücadele, Türkiye açısından cini şişeden çıkartmıştır. Yani Irak, Suriye, Doğu Akdeniz, Libya, Karabağ, Afrika'daki ve Türk dünyasındaki alanlar düşünüldüğünde Türkiye açısından cin şişeden çıkmıştır. Bir de Türkiye şu cümleyi çok sık kuruyor, diyor ki, 'ben bundan sonra yerli ve milli, bağımsız siyaset ve strateji üreteceğim.' Atlantik ve Avrasya paktlarına karşı açıkça diyorsunuz ki, 'ben size rağmen, sizinle işbirliği yaparak ama gerektiğinde milli menfaatlerimi de gözeterek, sizinle karşı karşıya da gelerek cephede olacağım' diyorsunuz. Bu zaten cinin şişeden çıkması demektir. Türkiye çok büyük bir mücadele içerisinde şu an."

DEM Parti kapatılacak mı? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan flaş açıklama DEM Parti kapatılacak mı? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan flaş açıklama Haberi Görüntüle

MOSSAD KOLAY ZEMİN BULABİLİYOR

Emekli büyükelçi Uluç Özülker ise "MİT'in Türkiye'nin güvenliğini sağlama konusunda ciddi atılımlar yapabildiğini ortaya koyan bir gelişmedir" dedi. İsrail'in Türk üniversitelerinde öğrenci takibinin aslında yadırganacak ya da sürpriz oluşturacak bir tutum olmadığını söyleyen Özülker, şu yorumda bulundu:

"Türkiye'de faili meçhul cinayetler dönemi yaşanmış, tam nükleer sahada atılım yapmaya başlayacakken yolcu uçağı düşmüştür. O uçakta çok önemli beyinlerimiz şehit oldu. İran'da da nükleer projenin 1 numaralı ismini uzaktan kumandalı otomatik silahla katlettiler. MOSSAD, dünyanın en güçlü istihbarat örgütlerinden biri." 

"İstihbarat örgütleri aysberg gibidir. Tepedeki isimleri tanırsınız sadece ama onun altındaki teşkilatı, kimin ne olduğunu veya ne olmadığını bilemezsiniz. MOSSAD aslında Türkiye'de kendine kolaylıkla zemin bulabilecek konumdadır. Özellikle İstanbul, bir casus merkezidir. Burada aklınızın alamayacağı kadar büyük bir faaliyet içindedirler. Tabiatıyla bizim teşkilatımız da bu manada onlardan geri durmaz."

"3'er kişilik 5 ayrı hücre halinde çalışan MOSSAD'çılar MİT takibiyle izlenerek bulunmuştur. Türkiye'de silahlı kuvvetler yönünden kendi kendine yeterlilik oranı yüzde 75'e ulaştığını düşünürsek, dünyaya da silahlarını satabilecek kadar güven duygusu yaratmış bir Türkiye'nin, herhalde Ortadoğu'da çok ciddi endişelerle yaşamakta olan İsrail için ağır bir endişe kaynağı olmaması mümkün değil. Kurdukları cassuluk ağı, gelişmiş olmamızın bir sonucudur. Bu operasyon sonrası başımıza bir çorap örülmez diye temenni etmekteyim."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading