Yandex Metrica
SON DAKİKA
MİT-Emniyet ortak operasyonu: Saldırının failleri yakalandı

MİT-Emniyet ortak operasyonu: Saldırının failleri yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı’nın ortak operasyonu ile Bursa'da cezaevi aracına bombalı saldırı düzenleyen saldırganlar yakalandı.

Gündem

23.01.2024, 19:49

 Bursa'da, 20 Nisan'da infaz koruma memurlarını taşıyan servis aracına EYP ile saldıran MLKP'li teröristler yakalandı. Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı’nın ortak operasyonu ile saldırgan kıskıvrak yakalandığı bildirildi. 

Yapılan açıklamada, "Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı’nın ortak operasyonu sonucu; Bursa’da 20 Nisan 2022’de Ceza İnfaz Kurumu servis aracına yönelik gerçekleştirilen eylemin failleri MLKP terör örgütü mensupları Dilek ARSU ve Seda BAYKAN, 17 Eylül 2022 tarihinde İzmir/Dikili’de yakalanmışlardır." denildi. 

Öte yandan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinesinde İstanbul, İzmir, Bursa ve Balıkesir illerinde sürdürülen çalışmalarda akşam saatlerinde İzmir Emniyet Müdürlüğünce yapılan operasyonla Dikili'de yakalandı." ifadesi kullanıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Ellerinin altındaki tüm piyonları üzerimize saldılar' Haberi Görüntüle

"ŞEHİDİMİZİN KANI YERDE KALMADI"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şehidimiz Cengiz Yiğit'in kanı yerde kalmadı. 20 Nisan'da infaz koruma memurlarımızı taşıyan servis aracının geçişinde EYP ile saldıran MLKP mensubu hainler, kılık değiştirme başta olmak üzere tüm kamufle çabalarına rağmen, Polislerimizin uzun süreli takibi ile bugün yakalandı. Peruk da taksanız, sahte kimlik de çıkarsanız, kaçamazsınız, Türk Polisi Yakalar" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading