Yandex Metrica
SON DAKİKA
MİT Başkanı Fidan Sudan'da: Stratejik işbirliği devam edecek

MİT Başkanı Fidan Sudan'da: Stratejik işbirliği devam edecek

MİT Başkanı Hakan Fidan, Sudan'da Egemenlik Konseyi Başkanı ve Ordu Komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan ile görüştü. Toplantıda Sudan ile Türkiye'nin işbirliği ele alındı.

Gündem

23.01.2024, 22:17

Milli İstihbarat Teşkilatı Hakan Fidan, Sudan'da Egemenlik Konseyi Başkanı ve Ordu Komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan ile görüştü. Sudan Egemenlik Konseyi'nden yapılan açıklamada, Burhan Sudan ile Türkiye arasındaki "güçlü" ve "kadim" ilişkilerin iki dost ülke ve halkların çıkarları doğrultusunda her alanda geliştilmesini istediklerini belirtti.

ABB Başkan adayı Turgut Altınok mal varlığını açıkladı: Ana sütü... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE-SUDAN İŞBİRLİĞİ GÖRÜŞÜLDÜ

Fidan'ın Sudan ziyaretinin iki ülke arasındaki işbirliğini pekiştirmeye yönelik bir adım olduğunu söyleyen Burhan, Fidan'ın ziyaretinden memnun olduklarını belirtti. 

Fidan ise ziyaretin verimli geçtiğini belirterek Sudan ile Türkiye arasındaki işbirliği ve koordinasyonda ortak öneme sahip meselelerde hedeflerine ulaştıklarını belirtti.

Fidan, ayrıca, Egemenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Orgeneral Muhammed Dalagu Hımidti ile görüştü. 

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan görüşmede Sudan Genel İstihbarat Başkanı Ahmed İbrahim Mufaddal da yer aldı. Hımidti, MİT Başkanı'nın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirtirken Sudan ile Türkiye arasındaki tarihi ilişkilerin derinliğini ve bu ilişkilerin iki ülke halklarının ortak çıkarlarına hizmet edecek şekilde her alanda güçlendirilmesi ve geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

SUDAN'IN İSTİKRARINA DESTEK

Hımidti, Sudan-Türkiye ilişkilerini "stratejik" olarak nitelendirdi ve Sudan'ın bu ilişkilere özel ilgi gösterdiğini, ikili ve ulusllararası meselelerde, ortak çıkarları ilgilendiren dosyalarda işbirliği ve koordinasyonun önemine dikkati çekti.

MİT Başkanı Fidan ise ülkesinin Sudan ile ilişkilerini her alanda geliştirmeye önem verdiğini dile getirerek, Türkiye'nin 5 Aralık 2022'de askeri ile sivil gruplar arasında imzalanan "çerçeve anlaşma"ya ve Sudan'da istikrarı sağlamaya yönelik çabalara verdiği desteği teyit etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading