Yandex Metrica

MİT Başkanı Fidan'dan PKK/KCK ile mücadelede 'İHA-SİHA' vurgusu: 'Bir bütün olarak kullandık'

MİT Başkanı Fidan'dan PKK/KCK  ile mücadelede 'İHA-SİHA' vurgusu: 'Bir bütün olarak kullandık'

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan MİT'in PKK/KCK ile mücadelede istihbarat disiplinleri ile İHA-SİHA yeteneklerini bir bütün olarak kullanarak örgütü yöneten ana omurgayı etkisiz hale getirdiklerini açıkladı.

Gündem

06.02.2024, 18:49

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Dr. Hakan Fidan, istihbarat disiplinleri ile İHA-SİHA yeteneklerinin bir bütün olarak kullanıldığını belirterek, "MİT, PKK/KCK ile mücadelede insan istihbaratı, sinyal-elektronik istihbarat, görüntü ve uydu istihbaratı gibi istihbarat disiplinleri ile İHA-SİHA yeteneklerini bir bütün olarak kullanarak örgütü yöneten ana omurgayı etkisiz hale getirmeye odaklanmıştır." açıklamasına yer verdi. 

Özgür Özel saçını mı boyattı, neden? İşte Özgür Özel'in gençleşmiş hali... Özgür Özel saçını mı boyattı, neden? İşte Özgür Özel'in gençleşmiş... Haberi Görüntüle

ÖRGÜTE AİT KRTİK ALT YAPI TESİSLERİ İMHA EDİLDİ 

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın 2022 yılındaki çalışmaları hakkında da bilgi veren Hakan Fidan açıklamasına şu şekilde devam etti; 

Bu doğrultuda 2022 yılında gerçekleşen sınır ötesi operasyonlar neticesinde, çok sayıda PKK/KCK lider kadrosunun etkisiz hale getirilmesi ve örgüte ait kritik altyapı tesislerinin imhası sağlanmıştır.

Teknolojinin istihbaratın çarpan gücü yapılması anlayışını benimseyen Teşkilat, klasik istihbarat yaklaşımında bir destek unsuru olarak görülen teknolojiyi ana faaliyet alanlarından biri haline getirmiştir. Büyük veri analizi, yapay zeka uygulamaları, görüntü istihbaratı, sinyal istihbaratı, siber istihbarat alanlarında kazanılan yeni yetenekler bizzat sahadaki faaliyetleri yönlendiren bir boyut kazanmıştır.

Ne kadar akıllısınız? Türkiye'nin en zeki 10 şehri belli oldu: O ilde yaşayanlar... Ne kadar akıllısınız? Türkiye'nin en zeki 10 şehri belli oldu:... Haberi Görüntüle

MİT TEKNOLOJİK İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK DÜZEYDE

Bu alanda yürütülen yeni teknoloji geliştirme çalışmaları ve yatırımlar sayesinde Milli İstihbarat Teşkilatı, teknolojik ihtiyaçlarını kendi özgün imkanlarıyla karşılayacak düzeye eriştiğini açıklayan Fidan, "Milli İstihbarat Teşkilatı 2022’de Suriye, Ukrayna, Libya gibi sahalarda operasyonel çalışmaların yanı sıra müzakerelere yön verilmesi, taraflar arasındaki dengelerin tesisi ve kriz yönetim süreçlerinin koordine edilmesi konularında üstlendiği görevleri layıkıyla yerine getirmiştir" ifadelerine yer verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading