Yandex Metrica
SON DAKİKA
Mısır-Türkiye ilişkilerinde yeni gelişme: İki ülkenin firmaları ortak çalışabilir

Mısır-Türkiye ilişkilerinde yeni gelişme: İki ülkenin firmaları ortak çalışabilir

Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Türkiye’ye dayanışma ziyareti gerçekleştiren Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükrü, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü. Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada ''Mısır, zor zamanlarda Türkiye'nin ve halkının dostu olduğunu göstermiştir. Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin gelişmesi her iki tarafın yararınadır. Bizim görüşmelerimizden sonra Cumhurbaşkanlarımız görüşebilir. İki ülkenin firmaları ortak çalışabilir.'' dedi.

Gündem

23.01.2024, 22:19

Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükrü, yedi yıl sonra bugün Türkiye'ye dayanışma ve taziye ziyaretinde bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısırlı mevkidaşı Samih Şukri'yi Adana Havalimanı'nda karşıladı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Mısırlı mevkidaşı Şukri ile Adana'da bir araya geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'lilerin dövdüğü teşkilat üyesine telefon: Doktorumu göndereyim sana... Haberi Görüntüle

BASINA KAPALI GÖRÜŞTÜLER

Şukri ve Çavuşoğlu'nun, basına kapalı görüşmenin ardından, Mısır'a ait yardım gemisi için Mersin Uluslararası Limanı'nda düzenlenecek törene katıldı.

2024 KAHRAMANMARAŞ-NURHAK SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Kahramanmaraş-Nurhak'ta hangi... Haberi Görüntüle

ÇAVUŞOĞLU: HER İKİ TARAFIN YARARINADIR

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ''Mısır, zor zamanlarda Türkiye'nin ve halkının dostu olduğunu göstermiştir.Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin gelişmesi her iki tarafın yararınadır. Bizim görüşmelerimizden sonra Cumhurbaşkanlarımız görüşebilir. Zor zamanlarda gerçek dostluk belli olur. Afrika ülkelerinde iki ülkenin firmaları ortak çalışabilir.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Güçlü bir orduya sahip olmak bizim için tercihten... Haberi Görüntüle

SEMİH ŞÜKRÜ: EN KISA ZAMANDA ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ

Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükrü ise "Mısır hükümeti ve halkı olarak, Türkiye'nin en kısa zamanda bunların üstesinden geleceğine gönülden inanıyoruz. Mısır her zaman Türkiye'deki kardeşlerinin yanında olacaktır. İlişkilerimizin de bundan sonra en iyi düzeye geleceğine inanıyorum"" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading