Yandex Metrica

Milli Muharip Uçak'tan korkan ABD'den yeni teklif! F-16 teklifi raftan çıkartıldı

Milli Muharip Uçak'tan korkan ABD'den yeni teklif! F-16 teklifi raftan çıkartıldı

ABD, Milli Muharip Uçak'ın ardından Türkiye'ye yeni bir teklifte bulundu. Daha önce F-35'leri satmayı reddeden ABD, F16 vermek istiyor. Ancak Türkiye'nin savunma sanayii atılımı bu teklife ihtiyaç duyulmayacak ölçüde gelişmiş durumda.

Gündem

23.01.2024, 20:37

Türkiye'nin savunma sanayiideki tarihi atılımlarını değerlendiren emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş, Habertürk'te katıldığı canlı yayında  kamikaze İHA'sı "Azab", ZAHA ve Milli Muharip Uçak'a ilişkin önemli ifadeler kullandı.

Kuzey Irak operasyonu korku saldı! PKK'nın yayın organından Irak'a küstah çağrı: Türkiye'ye karşı tutum alın! Kuzey Irak operasyonu korku saldı! PKK'nın yayın organından Irak'a küstah... Haberi Görüntüle

YUNANİSTAN İLE OLAN GERİLİMDE BÜYÜK ROL OYNUYOR

Yunanistan'la olan gerilimde ZAHA'nın önemine işaret eden Karakuş, "Bizim Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en güçlü tarafı kara kuvvetleridir. Yunanistan ile çekişmeler devam ediyor. Bazı konular depremler vs. insanları yakınlaştırıyor. Ama Yunanistan'da Türkiye düşmanlığı devam ediyor. ABD, Yunanistan'da Dedeağaç, havalimanı ve çevresindeki bölgeden araziler aldı ve orada çalışıyorlar. Her yere ABD bayrağı çektiler. İleride ABD'li üslerle karşı karşıya geleceğiz gibi duruyor. Bu ZAHA o yüzden önemli. Belki denizden gidecek. Dedeağaç'ın arkasından dönecek. Belki ZAHA ile adalara çıkarma yapacağız. ABD'liler Normandiya Çıkarması'nı yaparken tanklarla karaya çıktılar. Bu konu fevkalade önemlidir. ZAHA o anlamda büyük önem arz ediyor" dedi.

2024 Yunan Adaları güncel feribot fiyatları ne kadar? Hangi şehirlerden hangi Yunan Adaları'na geçiş yapılır? 2024 Yunan Adaları güncel feribot fiyatları ne kadar? Hangi şehirlerden... Haberi Görüntüle

"AZAB KAMİKAZE İHA BİZİM AÇIMIZDAN ÇOK ÖNEMLİ"

Türkiye'nin yeni kamikaze İHA'sı "Azab"ın küçük olması sebebiyle düşman tarafından görülemeyeceğini belirten Karakuş, "Azab kamikaze İHA ise bizim açımızdan çok önemlidir. Yüzde 90 yerli ve milli. İşin ilginç tarafı motoru da yerli. 500 kilometre uzağa gitmesi çok önemli bir durumdur. Küçük olması itibariyle görünmez olması yine önemlidir. Düşman bunu göremez. Hem de çok ucuz olması dikkat çekiyor. Çok önemli bir proje olarak geliştirilmiş. Bunlar sürekli geliştirilmek istenen silahlardır" ifadelerini kullandı.

Teleferik değil ihmalkarlık öldürdü! Raporlar ortaya çıktı: Aylar süren bakım 2 haftada yapıldı! Teleferik değil ihmalkarlık öldürdü! Raporlar ortaya çıktı: Aylar süren bakım... Haberi Görüntüle

"GELİŞMELERDEN BİR HAYLİ RAHATSIZLAR"

Milli Muharip Uçak'ın ABD'yi rahatsız ettiğini kaydeden Karakuş, "Gelişmelerden bir hayli rahatsızlar. Ellerindeki kumandayı almamızdan korkuyorlar. ABD Dışişleri Bakanı Blinken, "Türkiye bizim çok iyi müttefikimizdir" diyor" dedi.

Beypazarı maden suyu içerisinde neler var? Beypazarı soda neden yasaklandı, içinde bor mu var? Beypazarı maden suyu içerisinde neler var? Beypazarı soda neden yasaklandı,... Haberi Görüntüle

"F-16'YI VERMEK İSTİYORLAR"

Karakuş, "Bize F-35'leri vermeyip gelip F-16'yı vermek istiyorlar. Zaten vermek istedikleri yönünde teklif yaptılar. ABD bu konuda gerçekten Türkiye'yi elinden kaçırmamak için MMU için motorlarını bile verdi. MMU'daki motorlar F-16 motorları. Biz bu motorları ürettiğimizde radar görüntüsü az motor olacak. Bize verilen F-16 motorların görünürlüğü çok fazla" değerlendirmesinde bulundu.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading