Yandex Metrica

Millet İttifakı'nın cemaatleri, 'hepsi kapatılsın' kampanyasına ne diyecek?

Millet İttifakı'nın cemaatleri, 'hepsi kapatılsın' kampanyasına ne diyecek?

Tıp öğrencisi Enes Kara'nın bir cemaat yurdunda intihar etmesi CHP merkezli 'hepsi kapatılsın' korosunu harekete geçirdi. Oysa 'kapısını kilit vurun' dedikleri o cemaatlerin bir kısmı Millet İttifakı'nı destekliyor.

Gündem

02.03.2024, 03:06

Kaldığı özel bir yurtta bunalıma girerek hayatına son veren Enes Kara'nın intiharı, Türkiye'de muhalefeti fabrika ayarlarına döndürdü. Halka 'dini değerlerle bir sorunlarının bulunmadığı' mesajı vermeye çalışan CHP yönetimi, tıp öğrencisi Enes Kara'nın intihara sürüklenmesini fırsat bilerek cemaat ve tarikat nefretini açığa vurdu. 

Millet İttifakı'nı destekleyen medya organları da toptancı bir anlayışla "Hepsi kapatılsın" korosuna katılarak yine şaşırtmadı. Bazı gazeteler sözkonusu olayı rejim tartışmasına dönüştürmeye gayret ederek "Atatürk'ün dediğini yapsaydınız Enes ölmezdi" diye yazdı.

Yalı Çapkın yeni bölüm bu akşam var mı, yok mu 12 Nisan? Yalı Çapkın yeni bölüm haftaya mı? Yalı Çapkın yeni bölüm bu akşam var mı, yok mu... Haberi Görüntüle

BİNDİĞİNİZ DALI KESİYORSUNUZ

Cumhuriyet gazetesi dün "Gerici kuşatma intihar getirdi" manşetiyle çıkarken, mezhepçi BirGün gazetesi ise "Gerici karanlık ülkenin dört bir tarafını sardı. Bu bataklık kurutulmalı" ifadesini birinci sayfadan yayınladı. Tarikatların suç yuvası haline dönüştüğünü iddia eden Millet İttifakı destekçisi bu gazeteler sözkonusu kurumların kapatılmasını savundu. Sözkonusu yayınların bir süredir özellikle CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ni destekleyen çeşitli cemaatler üzerinde nasıl bir iz bırakacağı merak konusu. 

Mısır Dışişleri Bakanı Şukri Türkiye'ye geliyor: Bakan Fidan ile görüşecek Mısır Dışişleri Bakanı Şukri Türkiye'ye geliyor: Bakan Fidan ile görüşecek Haberi Görüntüle

SÜLEYMANCILAR NE DİYECEK?

Süleymancıların neredeyse tamamı, Nurcuların ise önemli bir kısmı Millet İttifakı'nı destekliyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da gençliğinde bir dönem eğitim gördüğü 'Süleymancılar', şimdi CHP'lilerin 'hepsi kapatılsın' dediği parantezin içine giren cemaatlerden. Buna FETÖ'ye yönelik operasyonlardan rahatsız durumdaki FETÖ tabanını ve Alparslan Kuytul'un Furkan Vakfı gibi vakıfları da eklediğimizde karşımıza Millet İttifakı'nı destekleyen geniş bir kesim çıkıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading