Yandex Metrica

Millet İttifakı çatırdıyor: DEVA Partisi'nden Mansur Yavaş'a rest!

Millet İttifakı çatırdıyor: DEVA Partisi'nden Mansur Yavaş'a rest!

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in önerisiyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı olan Mansur Yavaş'ın, masadaki diğer genel başkanların aksine söz konusu pozisyonu sadece kendisi ve İmamoğlu'nun alması gerektiğine yönelik sözleri DEVA Partisi'ni kızdırdı.

Gündem

23.01.2024, 20:35

6'lı masanın oy oranı az olduğu için küçük ortakları olarak değerlendirilen, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin Cumhurbaşkanı Yardımcılığı alma hayallerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan itiraz geldi.

Mansur Yavaş, katıldığı canlı yayında İYİ Parti'nin masadan ayrılmasının ardından kendisi ve İmamoğlu için gelen Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı önerisine değinerek şu ifadeleri kullanmıştı:

 "Birkaç gün vaktimiz olsaydı şunu önerecektik, Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak beni ve Ekrem Başkanı ilan edin, sayın genel başkanlarımız milletvekili olsun ve partilerin başında olsunlar diyecektik. Kendi grupların başında olmasının daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Bu benim fikrim. Bunu sayın genel başkanlarla konuşacağım ama takdir masanın." 

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin ise Mansur Yavaş'ın bu çıkışına cevaben şöyle dedi:

Erdoğan-Özgür Özel görüşmesi ne zaman? Cumhurbaşkanı Erdoğan Özgür Özel ile görüşecek mi? Erdoğan-Özgür Özel görüşmesi ne zaman? Cumhurbaşkanı Erdoğan Özgür Özel ile... Haberi Görüntüle

HERKES MUTABAKATA UYSUN

 "Parti liderlerinin milletvekili olması ile ilgili teklifi yapacak olan da yine parti liderleridir. Masaya ne getirilmişse o değerlendirilmiştir. İstişare, mutabakat ve müzakere ile cumhurbaşkanı adayı da belirlenmiştir. Cumhurbaşkanı yardımcılıkları ile ilgili konu da altı liderin imzasıyla mutabakata bağlanmıştır. Herkesin o mutabakata uygun hareket etmesi gerekir. Aksi taktirde imzaya aykırı hareket edilmiş olur ve bu da hiçbir liderden beklenemez. Eğer başka bir karar alınacaksa da yine o yer de altı liderin toplanacağı masadır."

Yapılan açıklamalarda sık sık karşı karşıya gelen 6'lı koalisyonda çıkacak yeni kriz merakla bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading