Yandex Metrica
SON DAKİKA
Millî İHA'ların Yeşil Vatan nöbeti: 462 saat uçtular

Millî İHA'ların Yeşil Vatan nöbeti: 462 saat uçtular

Terörle mücadele operasyonlarından Mavi Vatan savunmasına kadar birçok görevi başarıyla yerine getiren İHA'lar, orman yangınları ile mücadelede de yoğun kullanılıyor.

Gündem

23.01.2024, 17:45

Bayraktar TB2, AKINCI ve AKSUNGUR... Terörle mücadelede Mehmetçiğe büyük faydalar sağlayan, Mavi Vatan sularında da Türk donanmasının hemen her şeyden haberdar olmasını sağlayan insansız hava araçları, Yeşil Vatan'ı koruma nöbetinde başarılı bir sınav verdi. 

Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki insansız hava araçları, orman yangınlarıyla mücadele çalışmaları kapsamında 462 saat uçuş yaptı.

Yangın bölgelerinin detaylı analizini yapıp alevlerin hangi noktalara sıçrayabileceği konusunda nokta atışlar yapan İHA'lar itfaiye ekiplerine yol gösteriyor. 

Sahadan aldıkları anlık görüntüleri ilgili merkezlere aktaran millî İHA'lar, ilettikleri koordinatlarla yangın söndürme helikopter ve uçaklarını kullanan pilotlara da fayda sağlıyor. 

Kimi zaman 2 günü aşkın süre havada kalabilen AKSUNGUR sayesinde, söndürülmüş bölgelerde yeniden başlayan yangınlar, devam eden yangınların sınırları ve ilerleme istikametleri hassas koordinatlarla yer istasyonuna bildiriliyor. ANKARA

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading