Yandex Metrica

Milas'taki termik santralde son durum ne?

Milas'taki termik santralde son durum ne?

Muğla'nın Milas ilçesindeki Kemerköy Termik Santrali'nde gece boyu süren yoğun mücadele vardı. Dün akşam yaşanan korku bugün havadan çekilen görüntülere yansıdı. Enerji Bakanı Fatih Dönmez de bugün oradaydı.

Gündem

23.01.2024, 17:45

Muğla'nın Milas ilçesindeki Kemerköy Termik Santrali'nde tel örgülerine kadar yaklaşan orman yangınında korkulan olmadı. Alevler kontrol altına alındı.

Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne söylüyor? Bor insan sağlığına zararlı mı? Hangi gıdalarda bor var? Bor kansere yol açar mı? Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne... Haberi Görüntüle

SANTRAL ÇEVRESİNDE GERGİN GECE 

Orman yangını Türkevleri Mahallesi'nde etkili oldu. Rüzgar ve farklı bölgelere saçılan kozalak parçalarının tutuşması sebebiyle geniş bir alana yayıldı. Alevler Kemerköy Termik Santrali'nin bahçesini çevreleyen tel örgülere kadar ulaştı.  Korkulu bekleyiş ve yoğun mücadele gece boyunca devam etti. Santral çevresinde hazır bekletilen çok sayıda arazöz, itfaiye aracı, TOMA ve su tankeri sayesinde alevlerin termik santralin ana binası ve üniteleri ile sosyal tesislere ulaşması önlendi. 

Yoğun çalışma sonrası yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları başladı. Alevlerin binalara az bir mesafe kala kontrol altına alınmasına dair izler havadan çekilen görüntülere yansıdı. 

Yunus Emre diskalifiye mi edildi? Yunus Emre Survivor'da neden yok? Yunus Emre kovuldu mu? Yunus Emre diskalifiye mi edildi? Yunus Emre Survivor'da neden yok?... Haberi Görüntüle

''CİDDİ BİR SORUN YOK''


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de, Kemerköy Termik Santrali'nde incelemelerde bulundu. Bakan yaptığı açıklamada yangının santralin sınırına dayandığını hatırlattı, "Yoğun mücadeleye rağmen rüzgarın şiddeti sebebiyle santral bölgesine sıçramalar oldu. Yapılan değerlendirmeler sonrası geçici tahliye kararı alındı. Buradaki süreci İçişleri Bakanı ve Tarım ve Ormancılık Bakanı ile birlikte koordine ettik." şeklinde konuştu. 

"Yangının, santralin ana ünitelerine yönelik herhangi bir ciddi etkisi olmadı. İşletme personeli santral binalarına ve içerideki teknik ekipmanlara dönük incelemeleri yaptılar. Değerlendirmeler sonucu kazan dairesi, türbin, jeneratör ve şalt tesisi gibi santralin ana ünitelerinde ciddi bir sorun olmadığı tespit edildi." 

Son dakika: İsrail'e ihracat kısıtlaması! Ticaret Bakanlığı: İhracat tescil işlemi kesinlikle yapılmamaktadır Son dakika: İsrail'e ihracat kısıtlaması! Ticaret Bakanlığı: İhracat tescil işlemi... Haberi Görüntüle

Malatya'da korkutan deprem! AFAD detayları paylaştı Malatya'da korkutan deprem! AFAD detayları paylaştı Haberi Görüntüle

''SANTRAL EN KISA SÜREDE İŞLETMEYE ALINACAK''

Bakan Dönmez santralin işletmeye alınmasıyla ilgili teknik sürecin devam ettiğini söyledi: "Hem uçaklarla hem de helikopterlerle yangına dönük mücadele ve soğutma işlemleri de yapıldı. Şu an santrali tehdit eden bir yangın söz konusu değil. Bazı mecralarda santralin tamamen yandığından, infilak ettiğinden, çevreye ve insan sağlığına zarar verdiği iddia edilen bir takım emisyonlardan bahsedildi. Gerek tesiste yerleşik sensörler, gerekse Çevre ve Şehircilik Bakanlığının mobil istasyonları vasıtasıyla standartlara aykırı herhangi bir zararlı emisyon tespiti yapılmadı. Bir başka sevindirici konu da bu santralin kömürlerinin stoklandığı saha ile ilgilidir. Olumsuzluk söz konusu değil. Yangın bu bölgeye ulaşmadı ve kömürlerde bir yanma olmadı. Bu arada sahada hasar tespit çalışmaları bir yandan devam ediyor. En kısa sürede santrali işletmeye almayı planlıyoruz. Santral, bölge için kritik öneme sahip. Muğla bölgesini besleyen 630 megavat gücünde bir tesis. Dün kontrollü bir şekilde tesisin işletmesine son verilmişti. Muğla ve civarında elektrik kısıntısına gidilmeden süreç tamamlandı."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading