Yandex Metrica
SON DAKİKA
MGK Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı! Gündem Yunanistan ve terörle mücadele

MGK Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı! Gündem Yunanistan ve terörle mücadele

Milli Güvenlik Kurulu yoğun bir gündemle toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği toplantıda iç ve dış gündemdeki gelişmeler ele alınacak.

Gündem

23.01.2024, 19:52

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), kritik başlıklarla Beştepe'de toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, saat 16.45'te başladı.

Toplantıda, ağustos ayındaki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı kararları ile göreve getirilen Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ilk kez yer aldı.

Bakan Bayraktar, Batman'da enerjide tam bağımsızlık mesajı verdi: 'Türkiye'yi karış... Haberi Görüntüle

YUNANİSTAN VE TERÖRLE MÜCADELE

Kritlik toplantıda Yunanistan'ın gerilimi artıran adımları kapsamlı bir şekilde ele alınacak. Ege'deki adaların uluslararası hukuk çiğnenerek silahlandırılması ve Yunanistan'daki Amerikan üslerinin artması başta olmak üzere son gelişmeler değerlendirilecek. Terörle mücadele de MGK gündeminde. Yurt içi ve sınır ötesinde terörle mücadele operasyonları da kurulun gündeminde yer alacak. Özellikle Suriye'nin kuzeyinde devam eden mevcut operasyonlar ve bundan sonra atılacak adımlar masaya yatırılacak.

PKK'yı Irak'ta bitirecek büyük operasyon başlıyor! Kritik görüşme yapıldı: Türkiye'nin... Haberi Görüntüle

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Türkiye'nin arabuluculuk rolü üstlenmesiyle çözülen tahıl anlaşmasının takibi ve ateşkes çabaları değerlendirilecek. Son olarak esir takasında kritik rol oynayan Ankara'nın diplomatik girişimleri devam ediyor. MGK'da savaşın etkileri, tahıl koridoru anlaşmasının takibi ve ateşkes çabaları gözden geçirilecek.

İstanbul'da yine aynı manzara! Metrobüs arızalandı, metrelerce kuyruk oluştu! Haberi Görüntüle

YAZILI AÇIKLAMA YAPILACAK

Milli Güvenlik Kurulu toplantısında alınan kararlar, toplantı sonrası yapılacak yazılı açıklama ile kamuoyu ile paylaşılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading