Yandex Metrica

MGK bildirisinde dikkat çeken detaylar! Deprem, terörle mücadele, seçim...

MGK bildirisinde dikkat çeken detaylar! Deprem, terörle mücadele, seçim...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. Toplantının ardından açıklanan bildiride terör koridoruna müsaade edilmeyeceğine vurgu yapıldı. Bildiride ayrıca Suriye ve Irak'taki son gelişmelerin, PKK/KCK-PYD/YPG'yi helikopter dahil her türlü imkanla teçhiz edenlerin asıl niyetinin neler olduğunun anlaşıldığı ifade edildi.

Gündem

23.01.2024, 20:39

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen kritik toplantısı sonra erdi. 3 saat süren Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı'nın ardından yazılı açıklama yayınlandı.

Yayınlanan Milli Güvenlik Kurulu Bildirisinde Türkiye'nin güneyinde oluşturulmak istenen terör koridorundan, Suriye ve Irak'taki son gelişmeler, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine ve 11 ili etkileyen depreme ilişkin ifadeler yer aldı. 

TERÖR KORİDORUNA MÜSADE EDİLMEYECEK

Kritik görüşme sonrası yapılan yazılı açıklamada, “Terör koridoru oluşturulmasına müsaade edilmeyecektir” vurgusu yapıldı.

DEPREM FELAKETİ

Bildiride 11 ili etkileyen deprem felaketine ilişkin, "Deprem felaketinin vatandaşların huzur ve refahı ile ülkenin milli güç unsurlarına yönelik her türlü olumsuz etkisini bertaraf etmeye matuf tedbirler ele alınmıştır." ifadeleri yer aldı. 

MGK Bildirisinden:

Deprem felaketinin vatandaşların huzur ve refahı ile ülkenin milli güç unsurlarına yönelik her türlü olumsuz etkisini bertaraf etmeye matuf tedbirler ele alınmıştır.

14 MAYIS SEÇİMLERİ

14 Mayıs 2023'te yapılacak seçimlerin huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleştirilmesine yönelik tedbirler gözden geçirilmiştir.

TERÖRLE MÜCADELE

Terör koridoru oluşturulmasına müsaade edilmeyecektir.

YUNANİSTAN İLE İLİŞKİLER

Yunanistan ile ilişkilerimizde son dönemde yakalanan olumlu havanın sürdürülmesinin her iki taraf ve bölgemiz için faydalı olacağı mütalaa edilmiştir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading