Yandex Metrica
SON DAKİKA
Mevlüt Çavuşoğlu: Yunanistan, uluslararası topluma Türkiye bize saldıracak' diye ağlıyor

Mevlüt Çavuşoğlu: Yunanistan, uluslararası topluma Türkiye bize saldıracak' diye ağlıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lefkoşa’da KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, "Yunanistan hukuki cevap veremiyor, demagoji yapıyor. Uluslararası topluma da 'Türkiye bize saldıracak' diye ağlıyor." ifadesini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 19:24

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu kabul etti.

Cumhurbaşkanı Tatar'ın Çavuşoğlu ile Cumhurbaşkanlığında baş başa görüşmesinin ardından heyetler arası görüşme gerçekleştirildi.

Görüşmelerin ardından Tatar ile Çavuşoğlu, ortak basın toplantısı düzenledi. 

Mevlüt Çavuşoğlu'nun basın toplantısındaki konuşması şu şekilde:

"Maraş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti toprağıdır. Burada atılan adımlar uluslararası hukuku ihlal etmiyor. İş birliği önerileri sadece Kıbrıs Adası'nı değil tüm bölgenin istikrarını ilgilendirmektedir. Maraş açılımından rahatsızlık duymaya başladılar. Rum halkı hakkını kullanmak istiyor ve biz de KKTC'nin bu açılımı bu nedenle destekliyoruz. Yeniymiş gibi anlatmaya çalışıyorlar ama uluslararası örgütlerin temsilcileri bize geliyor. Beyhude çabalar içinde olmasınlar. Eski görev yapmış askerlere cevap vermeye gerek yok. Yunan ve Rum halkının Türkiye'nin gücü hakkında ne dediğine kulak verseler yeter. Ben okuyorum yorumları. Türkiye'yi dışlayarak birçok toplantı yaptılar, EastMed ortaya çıktı. 'Bunların hiçbirinin hükmü yoktur' dedik. Hükmü oldu mu? Yunanistan hukuki cevap veremiyor, demagoji yapıyor. Uluslararası topluma da 'Türkiye bize saldıracak' diye ağlıyor.

Haklarımızı koruma konusunda kararlılığımız tam. Türkiye'ye düşmanlıkla ne elde edecekler?" diyen Çavuşoğlu, "F-16'lar için lobi yapmaları kabul edilebilir değil. Biz gerginlikten yana değiliz, işbirliğinden yanayız."

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın konuşması ise şu şekilde:

"KKTC'nin egemenliğine zarar verecek öneriye 'evet' diyemeyiz. KKTC'nin egemenliğini sonlandırmak ve zaman içerisinde bizi azınlık haline getirmek için oyun oynuyorlar. Maraş açılımı yeni siyasetin bir boyutudur. "

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading